Winter is coming

Jeg tillater meg med et sitat fra serien «Games of Thrones», den store trusselen som hele tiden hang over livet i denne fantasiverdenen. Her var tydeligvis avstandene mellom årstidene langt større enn i vår verden.

Her i den virkelige verden banker vinteren på døren og sneen har begynt å nærme seg raskt. For et par dager siden ble toppene på fjellene hvite og nå er det snart nede på vårt nivå.

Tromsdalstinden sett i dette bildet, er den høyeste toppen vi ser fra byen. Den er bare 1238 meter høy, men er likevel et majestetisk skue.

I dag hadde jeg messen i Karmelklosteret «Totus Tuus» kl. 09.00. Klosteret har et flott kapell og med søstrenes nærvær blir det en verdig liturgi. Forrige søndag besøkte jeg søstrene sammen med biskop Berislav Grgić. Det ble et godt og hyggelig møte.

Klosteret ligger over høyden sett fra sentrumsiden av byen, altså mot havet på samme side som flyplassen. Jeg kjørte derfor ned mot sjøkanten for å fotografere også på den siden, da det er godt vær i dag. Jeg liker denne spenningen mellom hav, fjell og himmel. Alle foto er tatt med mobilens kamera. Men jeg kommer også til å bruke ordentlige kameraer fremover. Så noen glimt fra den «andre» siden: