Litt bakpå

Jeg har hatt en uke med meget program som har dempet muligheten for å skrive nytt. Mandag hadde jeg gleden av å tilbringe dagen i Hafjell under glimrende forhold. Selv om det de siste årene har bare blitt en dag i året i bakken, gjør det godt å få stå slalom og det går faktisk bedre år for år. Det er nok på tide å gjøre dette en del oftere i sesongen.

De andre dagene har jeg hatt besøk eller program i menigheten og akkurat nå befinner jeg meg i Kristiansand for å feire messen på spansk i dag. Jeg kom i går. Når jeg er her, møtes en gruppe spansktalende på fredagskvelden for et innholdsmessig arbeid. For tiden leser vi sammen kompendiet av Den katolske kirkens katekisme, en utmerket bok som gir en god oversikt over vår tro.

Denne helgen og begynnelsen av neste uke kommer til å være preget av at vi, medlemmene av min orden, Kongregasjonen av Jesu og Marias Helligste Hjerter (SSCC), blir kanonisk visitert av den ansvarlige provinsialen. Dette skjer som regel en gang hvert tredje år. Denne gangen vil en viktig side være undertegningen av en ny kontrakt mellom ordenen og Oslo Katolske Bispedømme som er bedre tilpasset den aktuelle situasjonen.