Bøker

Det er en stor mengde litteratur i den spansktalende verden og Buenos Aires har en mengde bokhandlere. I Avenida Santa Fe ligger flere store nesten på rekke og rad. Men ingen overgår Ateneo i eleganse da det er et tidligere teater som er bygget om. For første gang var jeg på besøk der. Buenos Aires er en meget stor by og selv om jeg har vært her mange ganger, er det meget jeg ennå ikke har sett eller besøkt. Til vanlig bor og befinner jeg meg i et av forstedene i Gran Buenos Aires, Morón, som også har en del bokhandlere, men av mindre format.

Jeg kjøpte et par bøker av José Luis Borges og en av Samanta Schweblin. Det er nyttig å lese på originalspråket, selv om mitt ordforåd ikke alltid dekker alle ordene. Jeg legger ved noen foto fra Ateneo.

Hovedinngangen
Det er lett å se det tidligere teaterets utforming. Den tidligere scenen er i dag en kafé.