Jardín botánico de Buenos Aires

I går var jeg for første gang i byens botaniske have sammen med mitt fadderbarn. Hun bor nå inne i selve byen og er interessert i å bli kjent med byens mange ulike severdigheter. Da byen er meget stor, tar det tid å komme til de stedene med offentlig transport. Fra her jeg bor i Morón inn til der mitt fadderbarn arbeider, tar det nesten to timer.

Vi møttes utenfor stedet hvor hun arbeider og vi tok bussen derfra på Avenida Santa Fe til Palermo. Etter en merienda (kaffetid i fire-/femtiden i Argenitina), gikk vi en tur gjennom den botaniske haven. Den ble åpnet i 1898 og dekker 80 mål med 1.500 ulike trær og planter fra flere kontinenter. Dessverre intet fra Norge eller Norden, noe som nok skyldes det varme klimaet i Buenos Aires. Det er drivhus, en sommerfuglhave, botanisk bibliotek, aktiviteter for barn og annet i haven. Men disse er bare åpne i helgene eller i høytidene. Videre har parken en stor mengde skulpturer, så den er virkelig verdt et besøk. Det er veier i mange ulike retninger i parken, så man kan gå lange turer på et overskuelig område.

Selvfølgelig tok jeg noen bilder som jeg gjerne deler med dere:

Hovedbygningen i haven.
Ulike vannlijer og vannvekster.
Sol foran drivhusets inngang.
Alt er meget grønt.
Sommerfuglhaven.
Kaktusparken med så store kaktuser at de ikke var mulig å fotografere selv med vidvinkel.
Publisert under Ukategorisert