Søndagsbladet 280615

Kjære menighet,

St. Hans ligger bak oss og nå er sommeren offisielt begynt. Det ser til og med ut som om været har tenkt å følge opp med mer varme i dagene som kommer. Det er gledelig da det i den senere tiden har vært bra kjølig, spesielt om morgenene.  Vi har ikke fått riktig følelse av sommer ennå.

Om sommeren arrangeres det en god del leirer i NUKs regi. Jeg håper mange barn og unge kommer til å være med på dem. Det er en fin anledning til å møte katolikker fra mange forskjellige steder i Norge. I år blir det for første gang arrangert en sommerleir på Mariaholm for de elde katolikker i NEK (Norges Eldre Katolikker). Medlemskapet her er tenkt å være for dem over 55 år.

Selv skal jeg være leirprest ved familieleiren som finner sted i Skjolden, innerst i Sognefjorden, i dagene 13. til 17. juli. Det er tolvte gang jeg er med på denne leiren som i årenes løp har vært arrangert på Stella Maris i Mandal, Mariaholm, Hove på Tromøya, Melhus og Skjolden. I år er vi for tredje gang på rad i Skjolden. Her bor vi i et vandrehjem rett ved utløpet av Eidselvi som heter Elvheim.

Vi får lov til å feire messer i Dale middelalderkirke, noe vi gjør hver dag. Det er en fint å få være i en gammel kirke. En gang fikk vi også lov til å feire en messe i Urnes stavkirke som er en helt spesiell ramme for messen. Ellers går vi turer til forskjellige steder i området. Ofte er det ganske bratte veier vi går. Det er ikke mye flatt på Vestlandet.

Første gang jeg var på leir, bortsett fra leirskoleopphold i skolens regi, var i 1970 på en leir i Vansjø ved Råde i Tomm Murstads regi. Det var en leir med bl.a. seiling. Men i 1972 var jeg for første gang på leir på Mariaholm. Det var noe helt annet å få være på leir med andre katolikker. I årene som fulgte ble det mange leirer og weekendturer til Mariaholm og noen andre steder. Jeg var også på en nordisk leir i Øm i Danmark og på ledertrening i Wentorf ved Hamburg i Tyskland.

Senere har jeg vært med i lederteamet på noen leirer på Mariaholm, før jeg i 2003 begynte min karriere som leirprest.

De katolske leirene har nok betydd meget for identifikasjonbyggingen for mang en ung katolikk og der er sprunget ut både kall til preste- og ordenslivet, men også ekteskapet. Spesielt hyggelig er det å møte noen igjen som man har vært på leir sammen med for en «evighet» siden.

Jeg håper sommeren blir en fin opplevelse for de mange barn, ung og voksne på leir, men også at alle familier får en god ferie og kan tanke godt opp til tiden etterpå.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s