Søndagsbladet 150614

Kjære menighet,

en av de viktige sidene ved menighetslivet er katekesen som gis barn og ungdom. Her lærer de mer om Gud, Kirken, vår tro og meget annet de trenger for et liv som katolikker. Samtidig får de oppleve samvær med andre på egen alder eller med både ynge og eldre barn og ungdom. Dette er mulig takket være våre kateketers frivillige innsats. Deres tjeneste er en side av legfolkets apostolat i Kirken i samrbeid med prestenes oppdrag. Derfor er det uvurderlig for menigheten at enkelte av dens medlemmer er villig til å undervise barn og ungdom.

I mange katolske land er det  katekese før førstekommunion og før konfirmasjonen. Mens i årene mellom disse to festene får barn og ungdom undervisning i skolen. Men i Norge er det ikke slik, derfor tilbyr vi undervisning fra og med 2. skoleår til og med 9. skoleår. Vi trenger altså kateketer for åtte undervisningsår.

For tiden holder vi på å sende ut brev til alle som befinner seg i de ulike undervisningsårene. Grunnet menighetens sterke vekst, viser det seg at vi har 560 barn og ungdom i alderen for å ta del i undervisningen. Hvor mange som kommer til å delta vil vise seg etter sommerferien. Men det forteller oss om mulige utfordringer vi står overfor som menighet.

Undervisningen har i mange år nå blitt holdt ved kirken på Eikeli. Men i år vil vi legge den tilbake til Stabekk i de nye lokalene. Da vi har flere grupper enn rom, er tanken også å integrere noen av rommene i den gamle prestegården i undervisningen. Utviklingen i menighetens vekst er slik at vi bør bruke alle rom som er tilgjengelige i anlegget for menighetens behov.

Etter sommeren kommer våre søstre på Eikeli til å forlate menigheten. De flytter til kommuniteten i Lillestrøm. Det betyr at vi mister et par av våre kateketer ved siden av det andre vi mister ved at de flytter. Vi vil derfor ha behov for flere kateketer. Jeg ber derfor om å få nye kateketer. Per i dag trenger vi i det minste tre nye i teamet. 

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s