Søndagsbladet 190114

Kjære menighet,

denne uken har vært ganske preget av rydding, kasting og pakking i min nåværende bolig i Akersveien. Det er forunderlig hva som oppbevares i løpet av tiden. På mange måter ser det ut som om man egentlig bor på et lager … man vet jo aldri hva man kan få bruk for … Men grunnet pakkingen og flyttingen de neste par dagene, har jeg heller ikke denne gangen tid nok til å foreta en gjennomført sortering av ting og tang. Skjønt en del har likevel funnet veien til avfallssytemene. Kanskje det blir mer rom for en gjennomgripende opprydning når vi til sommeren flytter inn i Villa Maria.

Det gledelige er at ombygningen går sin gang og hver uke kan dere nok se at ting skjer. Nå kan dere legge merke til at to tidligere små vinduer i annen etasje mot kirken er nå blitt gjort store  for den fremtidige leiligheten som skal komme der. I tredje etasje arbeides det videre med montering av spikerslag på veggene, mens abestsaneringen er nå kommet ned til første etasje. I kjelleren pigges det flittig videre i fjellet.

Det er oppstått noen nye spørsmål i forbindelse med det gamle rørsystemet som tildels ligger under betonggulvet i kjelleren. Rørene må undersøkes med kamera. Er vi uheldige, må gulvet pigges opp og rørene fornyes. Det vil føre til forlenget arbeidstid og høyere kostnader. Men likevel arbeider vi fortsatt mot målet om å være ferdig til 1. juli.

Denne uken feirer vi Bønneuken for kristen enhet og det er fint om dere har mulighet til å delta ved denne. Den katolske kirkens arrangement vil være en økumenisk vesper i St. Johannes menighet nå førstkommende torsdag. Biskop Ole Christian Kvarme vil preke. Mer informasjon finner dere på baksiden av Søndagsbladet og på egen plakat i kirkerommet. Det er alltid viktig at vi ber sammen om kristen enhet og vi må håpe at Gud skjenker menneskeheten denne gaven.

Selv har jeg nå sittet i de siste ti årene i den offisielle Katolsk-Lutherske Samtalegruppen hvor der sitter en biskop og fire teologer fra hver kirke. Vi møtes to ganger i året til et flere timers møte som er interessante og lærerike. På møtene informerer vi hverandre om det som skjer i våre kirker. Men vi arbeider også med innholdsmessig viktige tema og dokumenter. På det siste møte like før jul arbeidet vi med dokumentet «From Conflict to Communion. Lutheran-Catholic Common Commemoration of the Reformation in 2017». Dokumentet er utgitt av den internasjonale luthersk og katolske kommisjonen for enhet.

Dokumentet er lesverdig og tar for seg både historiske og teologiske tema. Dessuten stiller det opp fem økumeniske imparativer som kommer til å være viktige for samtalene og arbeidet i årene som kommer.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s