Olavskirken i Bamble

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kjørt forbi ruinen etter Olavskirken i Bamble på veien mellom Oslo og Kristiansand. Ofte har jeg tenkt at jeg burde stoppe en gang og se om det er mulig å ta noen bilder der. Men enten har været, tiden eller lyste vært for dårlig.

Men nå lørdag stoppet jeg endelig på veien fra Kristiansand til Oslo. Da jeg kjørte forbi i ettermiddagssolen, så jeg at i det minste den ene siden av den gamle kirken var godt opplyst av solen, så jeg bestemte meg for å stoppe og ta bilder. Med meg hadde jeg Panasonic GX1 og tok hovedsaklig bilder med Panasonics 20mm F1.7 som tilsvarer 40mm i filmens tid.

Kirken stammer fra 1150-tallet og ble opprinnelig kalt «Skeidis kirkja i Bamblum». I følge en meget kort artikkel på Wikiepdia, var kirken fire meter lenger enn ruinen er nå. Den skal ha vært den største stenkirken i Telemark.

Kirken sett fra tilgangen
Kirken sett fra tilgangen
Sørsiden av kirken (satt sammen av 6 foto)
Sørsiden av kirken (satt sammen av 6 foto)
Sett fra sørvest
Sett fra sørvest
Hovedportal med dobbel chevronbue og søyler
Hovedportal med dobbel chevronbue og søyler
Detalj fra hovedportalen
Detalj fra hovedportalen
Hovedportalen sett fra innsiden
Hovedportalen sett fra innsiden
Den andre portalen på sørsiden
Den andre portalen på sørsiden
Ruinen fra vest
Ruinen fra vest
Inngang til restrende kirkerom
Inngang til restrende kirkerom
Detalj fra muren
Detalj fra muren

 

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s