Tur til Å i Lofoten

I går fikk jeg mulighet til å bli med på en tur fra Storfjord til Å i Lofoten. På veien utover øyriket ble været mer og mer skyfritt. Vi var i Stamsund på onsdag og besøkte bl.a. Galleri 2 til kunstneren Scott Thoe som gav oss en gjennomgang av sine arbeider. Derfor kjørte vi til Ballstad for å se på verftshallen som han har utsmykket.

Etterpå kjørte videre med flere stopp. Heldigvis hadde jeg fotoutstyret med og fikk tatt en god del foto. Jeg håper å få lagt ut et nytt galleri på fotosiden med noen av bildene fra turen.

Men det jeg så, var et fantastisk landskap. Det er sjeldent at jeg får se noe så vakkert. En utrolig storslått natur. Turen var en eneste sammenhengende fryd. Spillet mellom havet, himmelen, lyset og de bratte fjell med sine kontrastrike skygger, kunne nesten ta pusten fra meg. Dessuten var det noen nydelige strender ved Flakstad og Ramberg som fascinerte meg meget.

Den eneste utfordringen ble å finne noe å spise på veien, men det løste seg på en bra måte til slutt.

På flyturen fra Leknes til Bodø i går, fløy vi via Røst. Da flyverne var blitt bedt om å se etter noe røk som var observert, fløy vi på utsiden av øyene. Heldigvis satt jeg på venstre side i flyet, så jeg fikk se den ubebodde siden av øyene. Også turen over Røst var i høyeste grad severdig.

Det gjorde utvilsomt godt å få se noe så skjønt og vakkert som jeg fikk se i går. Inspirende og oppløftende. Meget tilfreds vendte jeg tilbake til Oslo, men med et ønske om å kunne se Lofoten og Nordnorge igjen.