Bokskya – en flopp?

Jeg var faktisk ganske spent på om hvordan muligheten ville bli for å kunne lese norske e-bøker etter å ha lest en del engelskspråkelige på min Kindle eller telefonen i det siste. Men da det er overmåte komplekst og i grunnen hjelpeløst lagt opp, har jeg foreløbig avstått fra å forsøke å få kjøpt en bok. Dessuten er prisen i grunnen for høy noe jeg synes gjelder bøker på norsk generelt. Det er derfor sjelden jeg kjøper noe på norsk.

Men likevel hadde jeg håpet at åpningen til e-bok markedet ville gjøre norske bøker mer tilgjengelige og bedre priset. Og selvfølgelig burde de være like enkle å få tak på som Amazons Kindle gjør det. Med denne eller fra telefonen, kan jeg helt enkelt kjøpe nye bøker. Med et et-klikks betalingssystem, har jeg en ny bok tilgjengelig få sekunder etter at jeg har kjøpt den. At Kindle dessuten synkroniserer de forskjellige lesesteder, gjør opplevelsen til noe meget positivt.

Bokskya (?) er en særdeles mislykket start på et prosjekt å gjøre norske bøker tilgjengelig på elektronisk vis. Det er alt for komplisert å bruke og krever forskjellige innlogginger for å få lest … den kan ikke karakteriseres som annet enn en flopp så langt, selv om kanskje enkelte orker å bruke den …