Et blikk på Andesfjellene

En av de tingene jeg gledet meg til denne gangen i Søramerika, var muligheten for å kunne se Andesfjellene igjen. De er så betagende fantastisk å se at det forblir uforglemmelig. Planen var nemlig en tur til Chile. Det beste hadde selvfølgelig vært å ta bussen fra Buenos Aires til Santiago, men det er en rundt 20 timers tur. På veien opp til passet «Los Libertadores», som er på 3200 meter over havet, kan man få kaste et blikk på Aconcagua som reiser seg majestetisk til 6962 moh. Jeg har en gang sett det på veien opp til passet og blikket tar pusten fra en selv om toppen er langt borte fra der man står (på rundt 2900 meters høyde).

Nye satellittmålinger av toppene av fjellene i Andeskjeden, viser at det er nok et annet fjell som er noe høyere enn Aconcagua, men man har valgt å la Aconcagua fortsette å gjelde som den høyeste toppen. Antageligvis av respekt for tradisjonen og historien?

Jeg har tatt turen med buss en gang over passet og jag har en annen gang tatt en tur opp mot passet under et opphold i Mendoza. Andesfjellene er utrolig vakre og imponerende og er virkelig verdt å se. Den enorme høyden gjør dem rett og slett overveldende.

Men da vi denne gangen fløy til Santiago, måtte jeg nøye meg med det jeg kunne se av fjellene fra byen. Vi fløy for sent til å krysse dem i dagslys, så der var intet å skue fra flyet. Jeg forsøkte å ta bilder med mitt mebrakte kompaktkamera, Panasonic Lumix LX7, men et kamera gjengir ikke uten videre så lett synsinntrykket man faktisk får. Jeg pleier ikke å ta med et bedre kamerasystem til Søramerika av en ikke ubegrunnet frykt for å få det stjålet. Så jeg sitter igjen i grunnen med to bilder som gir et visst inntrykk av høyden på fjellene sett fra Santiago. Byen selv ligger på rundt 560 moh.

I bakgrunnen skimtes de snedekkete toppene i Andesfjellene
I bakgrunnen skimtes de snedekkete toppene i Andesfjellene

P1010039

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s