Førstekommunion – Søndagsbladet 300417

Kjære menighet,

i går feiret vi Førstekommunion på norsk i menigheten. 26 barn mottok Herrens legeme for første gang. De var blitt godt forberedt på denne store dagen og det var fint å se hvordan de gledet seg til dette første dype møtet med Herren.

Det er kjernen i vår kirkens virksomhet at Herrens legeme og blod blir tilgjengelig i det forvandlede brødet og den forvandlede vinen. Dette er et stort mysterium som Gud gir oss del i. Samtidig viser det oss på hvilken genial måte Gud har gjort seg selv tilgjengelig for de troende. Skaperen gir seg til skapningene.

For å gjøre det mulig, har Gud valgt noe så enkelt som brød og vin. To produkter som menneskene kan lage fra naturen. Vårt arbeid gjør brød og vin til virkelighet, Gud gjør ved Den hellige Ånd brød og vin til Kristi legeme og blod. Tre skritt: Natur – menneske – Gud. Kunne noe slikt ha vært et menneskelig påfunn? Det er lite sannsynlig om man sammenligner med andre religioner.

Det interessante er at det skal så lite brød og vin til for at den troende mottar Guds Sønn i all hans fylde. Ordet blir kjød i brød og vins skikkelse for å «sies» til den som mottar ham. Eukaristien er forlengelsen av inkarnasjonen. Vi mottar inkarnasjonens virkelighet og inkorporerer den i oss i kommunionen. Intet kan overgå dette. Herren sier i følge Johannes: «Jeg er det levende brød som er kommet ned fra himmelen. Den som spiser av dette brødet, skal leve til evig tid» (Joh 6,51a og b). Det samme sier han om sitt blod. Dette gjør eukaristien til det mest verdifulle som finnes, fordi intet annet kan gi evig liv. Alt annet er forgjengelig.

Det er med glede vi gratulerer Alexandra Sofie Carlsen, Daniel Hoang Duong, Adrian Eigner-Avseth, Hanna Kathrine Finborud, Anja Sofie Frøysa, Kire Ramirez Hantveit, Emma Phuong Thao Hoang, Nicholas Erik Hofsli, Maria Elise Arabella Kroken, Jozefina Latasiewicz, Oscar  Nguyen, Fredrik Nielsen, Thomas Nielsen, Lucas Valentin Ross-Dybwad, Noah Ross-Dybwad, Nicholas Piccolo Svaboe, Kaja Silan Svartdal, Julia Thon, Philippe Traore, Ana Wennstrøm Vladic, Nikolina Wennstrøm Vladic, Binh An Vo, Isabel Vu, Tim Vu, Yvonne Vu og Frida Eugenia Westphal.

Henrique Esteves, Miriam Grønli Reynolds og Alicia Carolina Lindblom-Gonzalez vil motta Førstekommunion i utlandet. I tillegg forberedes 36 polsktalende og 7 engelsktalende barn til Førstekommunion på senere tidspunkt i menigheten.