Blade Runner II – V?

Så skal atter et filmatisk monument ødelegges av fortsettende filmer … det er underlig hvor utrolig dum filmindustrien er når det kun dreier seg om penger. Blade Runner er av de filmene som i seg selv er så fullendt og avsluttet, at ethver forsøk på å lage et innhold som omhandler et før eller etter handlingen i filmen, er dømt til å mislykkes. Blade Runner var så forut for sin tid, at den ikke ble godt mottatt da den kom i 1982. Men etter som årene er gått, er den blitt stadig mer til skattet film og nå fyller den kinoene mer enn noen gang. Spesielt etter at regissøren Ridely Scott endelig fikk lov til å gjøre ferdig filmen slik den opprinnelig var tenkt med versjonen «Blade Runner. The Final Cut» fra 2007.

Ethvert forsøk på å slå mynt på denne unike suksessen i filmhistorien blir bare idiotisk. Og hvem skal spille rollene fra den gangen nå 30 år senere? Heldigvis får de ikke lov til å lage en remake av den originale filmen, hvilket er fornuftig. Men historien som fortelles i Blade Runner dekker seg på en slik måte med boken den er bygget på (Do Androids Dream of Electric Sheep? av Philip K. Dick), at jeg synes det er modig å mene og skulle kunne tilføye noe vesentlig til den opprinnelige filmen. K.W. Jeter skrev tre påfølgende bind til Dicks bok som kanskje skal danne grunnlag for disse nye filmene. Men de fikk ikke noen spesiell god kritikk …