På bussen

Jeg befinner meg på bussen mellom Kristiansand og Oslo etter å ha holdt messen på spansk der nede. Etter at jeg ble flyttet til Oslo i 2006 er det fortsatt mitt ansvar å holde den en gang i måneden.

Men det er altså det at jeg sitter i bussen og er koblet til internett ved hjelp av bussens trådløse nett, som gir meg lyst til å meddele noen tanker. Bussen er fra Konkurrenten.no, det eneste selskapet som tilbyr transport til Oslo etter kl. 14.00 på en lørdag. Intet annet busselskap gjør det, ei heller NSB eller noe flyselskap. I Norge har du å holde deg hjemme lørdag ettermiddag eller du må kjøre bil. Nå ønsket jeg det ikke denne gangen, da det i grunnen kan være ganske trettende, spesielt om vinteren.

Så nå sitter jeg her med min MacBook og skriver. For vanlig computerarbeid er etter min erfaring de senere årene Apple uovertruffen og jeg er meget fornøyd med deres datamaskiner. Men jeg vil hverken ha iPhone eller iPad. Dette på grunnen av koblingen til iTunes og dens relativt låste datatilgang. Da jeg benytter Google og internett meget, var det naturlig å velge en telefon med Android. Her er de beste uten tvil HTC med deres egen overflate Sense. Noen av fordelene med Android og er at nesten alt av apper jeg har plukket ut, er gratis, men likevel ofte helt utmerkede og anvendlige. Også denne bloggen kan jeg styre og skrive til via telefonen, men tastaturet til telefonen inviterer ikke uten videre til det. Uansett er det for meg ofte forbausende hvordan en telefon med et system som Android har gjort telefonen til noe langt mer enn det den var før. HTC har nå varslet sitt første nettbrett, HTC Flyer, som ser ut til å komme med noen nye og sikkert gjennomtenkte løsninger. Det kan bli et interessant alternativ til iPad.

Og hva med Nokia da? Toget dro fra dem uten at de merket det. Riktignok har de fortsatt et stort volum på telefonsalg og vil man ha en enkel, vanlig mobiltelefon, er de sikkert greie. Men telefoner med deres eget system, Symbian, er ikke meget å skryte av. Så nå har de besluttet å slå seg sammen med Microsoft og deres Windows Phone 7. Men Microsoft fikk heller ikke helt med seg at toget gikk … riktignok skal Win Phone 7 visst være greit som operativsystem. Det selger seg bare ikke, antageligvis fordi enkelte funksjoner ikke er implementert ennå og det finnes ikke noe stort app marked rundt det. Selskaper som allerede selger telefoner med Win Phone 7 forteller at de ikke er lette å få omsatt. Android er meget mer populært og utvikler seg raskt. Så kanskje har to dinosaurer slått seg sammen for å ri inn i solnedgangen?

Da har en av de andre store, Hewlett Packard, gjort noe interessant ved å kjøpe opp Palm og lage telefoner og nettbrett med Palms eget WebOs. Det kan kanskje ha en egen overlevelsesmulighet. Det er ikke mange år siden Palm dominerte det som ble kalt PDA markedet (Personal Digital Assistant). Det eneste man er redd for at produktene som er planlagt å komme ut til begynnelsen av sommeren, kommer for sent … (hørte jeg noen si BlackBerry? Hva skjedde med dem … ?)

Utviklingen går nå meget fort og ting forandrer seg raskt. Snart vil vi vel ikke arbeide på samme måte to år på rad lenger … nei, det er ikke lett lenger å planlegge utviklingen og finne de rette strategier …

Tenker jeg mens bussen er kommet et godt stykke nærmere Oslo …