Nye foto

Vi prester har gjerne mandagen som fridag dersom det lar seg gjøre. Av og til tar jeg med fotoutstyret og tar en tur ut. Den beste tiden på dagen for å ta bilder er enten om morgen ved soloppgang eller om aftenen ved solnedgang. Om vinteren er heldigvis soloppgangen brukbart sen, slik at man kan få bilder i morgenlyset uten å måtte stå opp for tidlig.

I går var det på dagen to år siden jeg tok den første serien med bilder på Bygdøy passende til temaet «Sea and Sky», som jeg kaller et galleri på min fotoside. Etter det har jeg vært bare noen få ganger til der ute, hovedsakelig på Huk. Det er ikke ofte at være klaffer og mang en fridag har ikke fristet til å være ute.

Det som er spennende og tiltrekkende ved landskapsfotografering er lyset og skyene. Himmelens tegninger og lysets spill er naturens gaver til fotografen og det gjentas som regel ikke. Ser man bort fra en helt skyfri himmel da … som ikke er spesielt fotografisk interessant.

Jeg liker å bruke stativ og forlenget eksponeringstid. Det gir en mulighet til å gjengi et landskap som bare et fotoapparat kan, men ikke vårt øye. Vannet blir nemlig gjengitt på en roligere og blankere måte. Lysets speiling blir klarere. Dessuten synes jeg at grensen mellom et fotografi og et maleri blir mindre skarp.

Galleriet inneholder bilder fra fire forskjellige sesjoner hvorav de åtte første er tatt i går: Galleriet Sea and Sky