Hvorfor bare 10 i kirker?

Jeg har i dag lest ulike blogger som tar opp den ubegripelige avgjørelsen til myndighetene at bare 10 får være til stede under en gudstjeneste uavhengig av hvor stort rommet er. Mens man i butikker, som f.eks. her i Tromsø kan være 39 i Kiwi og 86 i SuperSpar, så får man bare være 10 i våre kirkerom. Hvorfor denne diskrimineringen? Hva er grunnen?

Det må da være mulig å ha et annet antall om en kirke eller annet religiøst forsamlingslokale har 50 eller 500 plasser? Om det er 100 eller 1000 kvadratmeter stort rom?

Jeg leste i dag om en som ønsker å gifte seg i Nordlyskatedralen i Alta. Men der får bare 10 være tilstede. Vedkommende begynte deretter å undersøke de ulike butikker i byen og fant ut at hos H&M får det være 120 samtidig i butikken. Så derfor mener skribenten at han kan gifte seg der.

Hva skyldes dette tøyset fra myndighetenes side? Hvorfor er de så respektløse overfor dem som har et religiøst fundament for livet? Er ikke pandemien en hendelse hvor muligheten til religiøs praksis kan virke styrkende og helende? At man selvfølgelig tar smittevern alvorlig med avstand, antibac og desinfiseringer, sier seg selv. Men at et roms areal og størrelse ikke spiller noen rolle er ikke til å forstå når det for butikker er bortimot grenseløst hvor mange som får være tilstede.