Eikeli – Søndagsbladet 051117

Kjære menighet,

det er ikke alltid så lett å planlegge livet. Det har lenge vært tenkt at den nye menigheten på Eikeli skulle opprettes den første søndagen i advent i år. Opprinnelig hadde jeg planlagt å reise to uker på ferie i overgangen november – desember. Men i gjennomgangen av programmet i menigheten ble det klart at jeg burde være tilstede ved seremonien for opprettelsen og innsettelsen av sogneadministratoren. Jeg flyttet derfor ferien frem til de to siste ukene av oktober. Samtidig regnet jeg med at ombygningen av strøm, lys og tak i kirkerommet ville vært ferdig før jeg dro.

Men nå ble arbeidet i kirkerommet forskjøvet delvis til tiden jeg skulle være på ferie. Heldigvis er dette arbeidet helt i rute etter at det kom i gang og jeg håper vi kan ferie messen i kirkerommet igjen som planlagt den kommende søndagen.

I et møte på torsdag i bispedømmet med biskopen, økonomen og en medarbeider, samt sogneprestene i St. Olav og i Asker og Bærum og den kommende sogneadminstratoren i den nye menigheten, ble det klart at forberedelsene er kommet alt for kort til at opprettelsen kan skje den første søndagen i advent. Det nye opprettelsestidspunkt er nå satt til den 19. mars 2018, dagen vi feirer St. Josef.

Et problem er at prestebolig og kontor ikke vil være ferdig før neste år. Dessuten viser det seg at vi ikke kan bruke tilfluktsrommet under kirken som menighetssal av mangel på tilstrekkelig med utganger. Det er derfor et forslag å bygge om bygget som kommunens barnehage leiet til en ny menighetssal. Alt dette vil ta sin tid.

Under møtet ble grensetrekkingen mellom Eikeli, Stabekk og St. Olav definert. Den nye grensen for begge menighetene flyttes fra Lysakerelven til Mærradalen som går fra Sørkedalen ned til Bestumkilen. Det horisontalet skillet blir Kolsåsbanen til Gjønnes og så følges grunnkretser opp til Haslum. Derfra fortsetter skillet langs Gamle Ringeriksvei til Bærums Verk. Alt dette blir den nye menigheten på Eikeli og som oppstartsvis vil ha rundt 2.000 medlemmer. Forslag til navn er St. Elisabeth i stedet for Kristi Freds kirke.

Alle som har adresse i den nye menigheten vil bli innkalt til et informasjonsmøte med biskopen den 1. februar 2018 kl. 18.00. Brev om dette vil komme. Selv om menighetstilhørighet er knyttet til bostedsadresse, kan man selvfølgelig gå til messer i den kirke man måtte ønske og være aktiv der.

Men også menigheten på Stabekk vil trenge et nytt navn, da «Asker og Bærum katolske menighet» ikke er et navn som samsvarer med katolsk praksis. Dessuten vil ikke hele Bærum lenger være en del av menigheten. Antallet hos oss vil være på rundt 5.000 medlemmer.

Når Asker kommune slår seg sammen med Røyken og Hurum kommuner i 2020, kan det være at vi står overfor andre forandringer.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s