Søndagsbladet 140615

Kjære menighet,

da jeg holdt mitt foredrag ved jubileet til Katolsk Forum i menigheten i fjor, sa jeg bl.a. «Min overbevisning er at det er bedre for en menighet at der er mange medlemmer som gjør noe, enn at der er få som gjør alt. Spesielt tilfredsstillende må det være å få gjøre en innsats på et eller annet område i menigheten med det man virkelig kan eller er utdannet til».

Da vi forberedte takkemessen for de frivillige i menigheten nå kommende onsdag, fikk vi se at det er mange som gjør en innsats i menigheten på mange ulike områder. Det er jeg som sogneprest meget takknemlig for og jeg håpet at det fortsatt finnes oppgaver som enkelte kunne tenke seg å bidra med til menighetens beste. Derfor er det rett og rimelig at vi markerer denne takknemligheten gjennom en messe og hyggelig samvær.

Jeg sa også i foredraget at «i et menighetsliv er der mange forskjellige aktiviteter og mange materielle ting som må gjøres og tas vare på. Sogneprestens oppgave er ikke å gjøre alt det praktiske selv, men å delegere ansvar og be om hjelp på mange områder». Jeg håper det er noe jeg får til.

Noen av våre kateketer i den norske undervisningen har meldt at de ikke har mulighet til å forsette sin tjeneste. Menigheten har derfor behov for fire nye kateketer. Dessuten skulle jeg ønske at vi kunne få en katekesekoordinator i menigheten. Så jeg vil være meget takknemlig om noen kan stille opp for disse oppgavene eller gi meg tips om hvem jeg kan spørre.

En spesiell tjeneste i menigheten er den bønn hver enkelt av oss ber. Det er en stille, men viktig tjeneste i og for fellesskapet. Mariakirken står åpen hver dag. Vi åpner den når vi ber laudes kl. 08.00 om morgenen og den står åpen til etter aftenmessen, ca. kl. 19.00. Så det er alltid mulig å komme innom og være en tid i Herrens nærvær.

I det omtalte foredraget, nevnte jeg viktigheten av de «… at de troende ser på menigheten som sitt rom. Vi er og skal være et fellesskap. Menigheter eksisterer ikke for at prestene skal ha et arbeid. Nei, menigheter eksisterer for at de troende skal kunne vokse i tro, håp og kjærlighet, at alle skal kunne bli bedre Kristi brødre og søstre».

Nå som det nærmer seg to år siden jeg overtok ansvaret som sogneprest i menigheten, er det mitt inntrykk at vi er kommet i bevegelse og at veksten er i gang. Jeg håper det også oppleves slik av dere og at vi har en god og spennende vei foran oss

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s