Søndagsbladet 240515

Kjære menighet,

i dag vil jeg fortelle om noen ting som berører menigheten. Dere har sikkert lagt merke til at vi maler den gamle prestegården. Det er den vietnamesiske gruppen som gjør det i dugnads form. Som dere ser, gjør de et utmerket arbeid. Vi har valgt en litt mørkere og varmere gulfarge. Tanken er at huset godt kan ha en noe større kontrast mot fargene i Villa Maria og kirken.

Men en egen oppgave vil bli arbeidet med grunnmuren. Det vil bli gjort noe senere når vi har klart for oss hva som er den beste løsningen.

Det er i grunnen synd at man i sin tid ikke hadde råd til å bygge prestegården som ble tegnet til kirken og Villa Maria. Den skulle ha hatt samme arkitektur som Villa Maria og ligget langs veien oppover med garasjeplass i kjelleren. Det hadde gitt en større og finere hage mellom byggene.

Vi forsetter planen med å markere Kristi Legemes fest på en spesiell måte søndag den 7. juni. Vi vil feire tre messe parallelt kl. 11.00. Norsk høymesse i kirkerommet, polsk messe ute på den øvre parkeringsplassen og engelsk messe nede ved Villa Maria, enten ute eller inne. Før messen forberedes det noen altre ute for prosesjonen. Det polske og engelske blir det samme som til messen, mens den vietnamesiske gruppen forbereder et tredje alter ute. Prosesjonen er tenkt å gå fra kirken ut på den øvre parkeringsplassen hvor den polske gruppen slutter seg til. Så går den ned veien til Villa Maria og stopper ved den engelske gruppens alter. Deretter vender den oppover igjen til kirken og har en stasjon på veien ved alteret forberedt av den vietnamesiske gruppen ved veien inn til den gamle prestegården. Prosesjonen avsluttes igjen i kirken. Etter det er det menighetsfest i hele anlegget.

Dessverre får vi ikke lov til å benytte den nye parken. Kommunen ønsker at alt det nysådde skal få tid til å gro seg fast før den brukes til større arrangementer.

På dagen selv vil det ikke være mulig å parkere oppe. Uansett er parkeringen hos oss en utfordring og jeg vet at naboene, men også andre som bor i Nyveien, opplever messetrafikken som et problem. Jeg ser at det kommer mange nye parkeringsplasser ved jernbanestasjonen og jeg håper at det kan bli en mulig for mange av de kirkebesøkende å parkere der. Så får de heller gå Nyveien til kirken.

P. Haavar Simon OP er utdannet landskapsarkitekt. Han vil komme på besøk neste uke for å se på tomten vår. Han vil så utvikle et forslag for hvordan vi kan gi hagen vår en best mulig form. Det ser jeg frem til.

Den 6. juni vil det igjen være en økumenisk pilegrimsvandring mellom Tanum og Haslum kirke på samme måte som i fjor. Det var en god erfaring og en fin tur og jeg anbefaler denne til dere i håp om at mange vil benytte seg av denne muligheten til å oppleve noe sammen.

Så ønsker jeg og alle prestene dere en velsignet pinsehøytid

En kommentar om “Søndagsbladet 240515

  1. Det høres hyggelig ut med feiringen av Kristi Legemsfest med flere nasjoner og altre.. Kanskje andre menigheter kan gjøre det på samme måte.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s