Søndagsbladet 010315

Kjære menighet,

i det siste har det skjedd så meget at det er vanskelig å vite hvordan man skal sette ord på dette. Jeg tenker selvfølgelig på all oppmerksomhet som Kirken har fått i forbindelse med registrering. Hva som har skjedd og hva som har ført til at dette kom opp nå, vet jeg ikke nok om. Men jeg har fryktet dette i flere år og jeg har selv valgt å ikke registere noen annet enn ved vanlige henvendelser til menigheten i forbindelse med meldt tilflytting, sakramenter eller annet. At vår menighet vokste tallmessig med mer enn 1000 medlemmer i fjor, skyldes ikke arbeid ved vårt menighetskontor. Hvem alle disse er, vet ikke jeg. Biskop Bernt Eidsvig sier i et av de mange intervjuer at registeringen er sogneprestens ansvar, men den er i virkeligheten skjedd utenfor menigheten.

Nå har vår tanke med registreringen nok vært at alle som er katolikker skal stå i medlemsregistrene våre. Det er en støtte til Kirkens liv og virke enten man selv er aktiv eller ikke. Men mange er blitt registert uten deres vitende og mange som ikke er katolikker er blitt registert. Det er beklagelig at det ikke ble gjort en forespørsel om en person er katolsk før registeringen skjedde. Tidligere ble det gjort. Nå ser det ut som om vi har bedratt staten.

Nå er det umulig i dag å vite hvordan dette kommer til å gå videre. Mediene har fortsatt meget stoff om denne saken og det kommer nok en del mer i tiden fremover. Hva politiets etterforskning vil avdekke eller hva Fylkesmannen vil avgjøre til slutt, vet vi ikke noe om nå. Men vi må regne med både å betale tilbake et beløp til staten og at inntektene vil gå noe ned.

Som menighet har vi så langt i år mottatt et betydelig mindre beløp i støtte fra bispedømmet enn tidligere. Om det blir slik eller om man er avventende med å betale ut, vet jeg ikke, da det ikke foreligger noen informasjon om dette. Vi har nok til å klare oss gjennom året, men får vi ikke mer utbetalt, må en del planlagte prosjekter som videre vedlikehold og fornyelsen av hageanlegget vente.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s