Søndagsbladet 210914

Kjære menighet,

for to uker begynte jeg å sove i Villa Maria og jeg holder på å flytte tingene fra den gamle prestegården. Nå er vi tre patres fra ordenen som bor der foreløbig. Vi har derfor også innført et kommunitetsliv som er tilpasset det faktum at vi ikke bare arbeider i vår menighet. Mandag er en dag vi gjerne vil ta fri. Det gir oss mulighet til å ordne eller gjøre andre ting i livet enn det som er knyttet til menigheten. Fra tirsdag til lørdag ber vi laudes sammen i kirken kl. 08.00 om morgenen og spiser frokost etterpå. Vi har en lett lunsj kl. 11.00 allerede, da vi av hensyn til p. Krzystof som skal til St. Johannes må spise middag allerede kl. 14.30. Innledningsvis har en av oss ansvaret for middagene i en uke. Videre har vi kommunitetssamtale annenhver onsdag etter frokosten og vi møtes søndag aften til hyggelig samvær.

Jeg skriver dette for at menigheten er klar over hva vi gjør og når vi høystsannsynlig er opptatt. Det er alltid en utfordring for oss i en orden å finne en god balanse mellom ordenslivets behov og en menighets behov. Vi må derfor etter en tid vurdere hvor riktig og godt vi har klart å balansere dette, eller om vi må forandre på noe.

Vi håper at vårt ordensliv i lengden vil være positiv for menigheten. Når p. Pawel kommer tilbake fra sine studier vil vi være en til i fellesskapet. Og vi er spente på om ordenen kanskje sender oss en femtemann til Norge etterhvert, noe som kan styrke vårt fellesskapsliv.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s