Søndagsbladet 140914

Kjære menighet,

i går hadde vi seminaret hvor vi feiret Katolsk Forums 20-års jubileum. Det var godt forberedt. For anledningen er det laget et spesielt jubileumshefte som er anbefalt lesning. Programmet bestod av to deler. I den første delen dreide det seg om historie, økumenikk og spiritualitet. P. Jo Neve SM holdt et foredrag om Katolsk Forums historie. Knut Refsdal fra Norges Kristne Råd snakkeo forholdet mellom økumenikk og kirkeakademibevegelsen. Sr. Marit Brinkmann CSJ holdt så en spirituell veiledning.

Etter en god lunsjpause fulgte den andre delen om dagen og fremtiden. Først ute var p. Khiem Duc Nguyen fra NUK som snakket om det å være ung katolikk  Norge i dag. Deretter snakket Alexander Golding fra Caritas Norge om karitativt arbeid i nærmiljøet. Deretter snakket jeg om fremtiden i Mariakirken menighet. Vår menighetsrådsleder Gunnar Markussen oppsummerte det vi hadde hørt mens Benedicte Brøgger så på Katolsk Forum i Asker og Bærum de neste 20 årene. Til slutt feiret vi en messe sammen i Mariakirken.

Det var mange gode og viktige tanker som kom frem under seminaret og vi vil ta det med inn i menighetsrådets arbeid. I årene som kommer kan vi trinn for trinn utvikle nye og gode aktiviteter i vår menighet.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s