Søndagsbladet 020314

Kjære menighet,

torsdag ettermiddag kom jeg tilbake etter min ferie som brakte meg til Argentina og Chile. Det var en reise til sommer og varme. Det var sol, men på de breddegrader soler man seg ikke slik vi gjerne gjør i Norge, da solen er for sterk om sommeren. Men det var et godt avbrekk med tid til ro og stillhet, gjensyn med venner og kjente og mulighet til å koble av.

Nå er ikke to uker en lang ferie. Men likevel var det spennende å få gå inn i Villa Maria på fredag og få se alt som om er skjedd der mens jeg var bortreist. Inne begynner det nå å ta form. Nye indre vegger er gang med å bli montert. Ledningsgater, ventilasjonskanaler, vannrør, varmerør og avløpsrør blir montert. I kjelleren er hovedventilasjonsaggregatet på plass og de store kanalene under bygget er i ferd med å bli montert. Jeg synes det er skjedd meget mens jeg er borte og nå er det mange i arbeid på bygget. Målet om å bli ferdig til den 1. juli opprettholdes fortsatt og det er jeg svært glad for. Det ville være flott om det skulle holde.

Denne uken får vår orden den kanoniske visitasen til vår pater general, ordenens øverste leder i Roma, p. Javier Álvarez-Ossorio sscc (fra Spania) og et av generalrådene, p. Pankras Olak sscc (fra Indonesia). Dette er generalledelsen forpliktet til å gjøre én gang i løpet av deres seks års periode som ledelse. De kommer torsdag ettermiddag og blir til lørdag ettermiddag. Under visitasen skal de ha enkeltsamtaler med hver pater som er her og også ha felles samtaler. Det meste kommer nok til å skje i kommunitetens bolig i Nordahl Bruns gate i Oslo. Men vi har planlagt at de skal komme på besøk her på Stabekk på fredag og være med i messen hos oss. Jeg har da tenkt å vise dem Villa Maria og det som er her.

På onsdag er det askeonsdag og da går vi inn i fastetiden. Så i dag, mandag og tirsdag er de siste dager for noen ordentlige fester og måltider, skjønt vi bør huske på at søndager og høytidsdager er unntatt fra fastetiden. La oss be om at fastetiden blir en nåderik tid for menigheten og for oss alle.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s