Stille på bloggen

Det er plutselig blitt en stund siden jeg skrev noe på bloggen. Det var i grunnen ikke tenkt slik, men slik ble det. Sist søndag holdt jeg ingen preken på vanlig måte, bare en kort for barna i barnemessen. Selvfølgelig skjer det alltid noe jeg kunne uttale meg om, men jeg får ikke alltid satt meg ned for å skrive slik jeg kunne tenkt meg.

Men i det siste har jeg brukt en del av min fritid på fotobloggen. Den krever også en del oppmerksomhet og har vært den jeg har gjort minst med i den siste tiden. Selvfølgelig har jeg lagt ut nye bilder inne mellom, men jeg har ikke gjort så meget mer. Det er en del ting jeg ønsker å få gjort med den, men er ikke alltid helt sikkert på hvordan.

Nå har jeg de to siste ukene skrevet to nye artikler om fotografi og lagt dem ut på fotobloggen. Den ene omhandler bruk av såkalte gråfilter, ND filtre, og det andre om Fujis kamera X100.

Fotograferingen gir meg stor glede og jeg har fått tatt mange bilder. Dessuten prøver jeg ut nye teknikker i landsskapsfotograferingen som øker fargedybden i bildene. Det dreier seg om å eksponere et foto tre ganger med tre forskjellige lysmålinger, såkalt «bracketing«. Et spesielt program gjør det mulig å fusjonere de tre eksponeringene før bildet bearbeides på vanlig måte. Det dreier seg om de to nye billedseriene fra Huk på Bygdøy som er langt i galleriet for nye arbeid. De første bildene er tatt en stund etter solnedgang, i den såkalte «blålys» tiden.