Gratulerer Chile og takk Gud

I løpet av et døgn klarte de å få opp alle gruverarbeiderne som var innesperret. Jeg fulgte en del av aksjonen på internett og det var bevegende å se hvor godt de lyktes. En hyllest til ingeniørene som gjorde dette mulig. Og en stor takk til Gud for at det hele endte så godt!

Jeg har mange chilenske venner og jeg har vært noen ganger i Chile, så mine tanker går til dem alle i dag. De kan virkelig være stolte over den store bragden. Dessuten er det meget gledelig at det hele ble gjennomført mer enn to måneder tidligere enn de første planene la opp til.

Det mange nok ikke vet her i Norge, er at hver av gruvearbeiderne fikk en velsignet rosenkrans i begynnelsen av september i gave av pave Benedikt XVI som Santiagos erkebiskop, Kardinal Francisco Javier Errazuriz, leverte personlig til gruven. Gruvearbeiderne innredet et lite kapell i et hjørne der de var og hvor de hver dag bad rosenkransen sammen.

Dagen de ble reddet er den 13. oktober, datoen for den siste åpenbaringen av Maria i Fatima … sikkert ingen tilfeldighet.