Vel fremme

Da jeg planla reisen sørover, valgte jeg flyforbindelser som gav meg noe lengre opphold både i Oslo og i Amsterdam. På KLMs hjemmeside var det varslet køer på flyplassen og det ble anbefalt å ha god tid. Mine flyvalg førte derfor til at jeg kom til å ha fem og en halv time ventetid i Amsterdam i stedet for rundt to timer.

Men tydeligvis er/var køene inn til flyplassen. I overgangen fra Schengen-området til det interkontinentale området på flyplassen tok det bare et par minutter å komme igjennom. Så det ble en lang vente tid på flyplassen. Det er meget å se på i flyplassens butikker og i en bokhandel falt mine øyne på «The Cat who saved Books» av Sosuke Natsukawa. Da jeg hadde et bra sted å sitte, benyttet jeg anledningen på flyplassen, på flyet og i går morges til å lese gjennom en fascinerende roman. Den handler selvfølgelig om bøker, med mange referanser til litteraturen, men er likevel en overraskende og artig bok.

Ankomst Ezeiza internasjonale flyplass Buenos Aires.

Flyturen sørover gikk godt og raskere enn vanlig. Vi hadde god medvind og hadde tidvis en hastighet på over 1000 km/t i opptil 40.000 fot. Flyet, en Boeing 787 Dreamliner, er et meget behagelig fly å være ombord i. Det var en del turbulenser om natten, noe det ofte er over Atlanterhavet og Brasil.

Vi kom frem til gaten allerede kl. 06.00. Flyet fortsetter noe senere til Santiago i Chile hvor det snur for så senere på dagen å fly tilbake til Amsterdam via Buenos Aires igjen. Jeg forlot flyet noen minutter senere og fikk en overraskende rask tur ut av flyplassen. Det tok tilsammen bare 20 minutter å gå gjennom imigrasjonskontrollen og etterpå få utlevert kofferten. Det skuffende var at de har sluttet å stemplet passet ved innreise. I Søramerika pleier de å stemple med glede og i passet jeg hadde i tiden mens jeg bodde i Argentina fikk jeg etter hvert som årene gikk mer enn 60 stempler. Hvert land hadde utpreget egne stempler. I tiden jeg bodde her var jeg i Brasil, Chile, Paraguay og Uruguay.

Som bildet viser ankom vi i soloppgangen og det er til nå stort skyfri himmel og sommerlige temperaturer. I dag skal det bli opp til 28 grader, så jeg får mer sommer her enn Nordnorge har tilbudt meg i år. Da vi her er på rundt 34 grader sør, står solen høyere på himmelen og det mørkner meget raskere, rundt en halvtimes tid etter solnedgang. Det mest spesielle er at solen går omvendt vei over himmelen, da den jo står i nord midt på dagen.