Formel 1 – Søndagsbladet 050720

Kjære menighet,

pandemien har gjort dette året anderledes enn alle andre år tidligere. Mange som er glad i ulike sportsgrener har ikke fått den samme gleden i år. Personlig har jeg ventet på at Formel 1 sesongen i billøp endelig skal starte og idag skjer det. Egentlig skulle den ha startet i Australia i midten av mars, men ble så avlyst i likhet med mange løp på senere datoer. Opprinnelig var det planlagt 22 løp i år, mer enn noen gang. I år var blant annet Vietnam første gang med på kalenderen.

Det er i år 70 år siden Formel 1 begynte, en sport som har vært gjennom mange ulike faser, men som fortsatt kjøres på noen av de opprinnelige banene som Monaco, Monza og Silverstone. Disse er selvfølgelig bygget om flere ganger og er i dag av en helt annen standard enn i begynnelsen. Sikkerheten har stått i høysetet. Dersom man ser løp fra femtitallet og sekstitallet er det rørende naivt over datiden med fotografer og andre rett ved banekanten. Dessuten tribuner alt for nært. Den aller verste ulykken til nå kom ikke i Formel 1 men i 24-timers løpet på Le Mans i 1955, et av verden tre mest berømte billøp sammen med Monaco og Indianapolis 500. En grusom kollisjon på oppløpssiden førte til at en av bilene eksploderte inn i mengden som var alt for nær banen. Over 80 mistet livet.

Jeg har fulgt sporten i mange år skjønt det var lenge lite å se for oss i Norge. Jeg husker at NRK pleide å overføre Monaco en del år. Men svært lite utover det. Da jeg bodde i Tyskland begynte Michael Schumacher sin karriere i 1990. Med ett ble alle løp overført. Den gangen var det 16 løp. Da løpene ikke alltid var til gode tider pastoralt sett på en søndag, tok jeg de ofte opp på VHS og så dem senere på dagen. Gleden var like stor ved hvert løp. I dag ser jeg løpene strømmet over Viasat. Her er muligheten til å se løpene senere på dagen om det ikke passer direkte. En grei løsning.

Formel 1 er den aller raskeste av alle klasser på verdensplan. Uten bensin men med fører skal en bil ikke veie under 702 kilo. Motorene yter opptil 1000 hestekrefter. Bilene er bygget med en ekstrem aerodynamikk som gjør de kan bremse meget sent og akselerere tidlig ut av svingene. De når 200 km/t på under 5 sekunder og 300 på 8,5 sekunder. Topphastigheten kan nå 375 km/t på noen av banene. Førerne utsettes for enorme krefter både ved oppbremsing og i svingene og må derfor holde seg i toppform.

Grunnet virussituasjonen skal de første åtte løpene i år gå uten publikum. Det første løpet er på Red Bull Ring i Østerrike. Det er likevel 4.000 tilstede med alle i teamene, banepersonell, fjernsynsoverføring m.m. Rundt 500 millioner pleier å se løpene. 

I går var alle testet for virus og alle var negative. For å gjøre det enklere blir teamene hele uken  i Østerrike fordi det neste løpet går på samme bane. Men da hvert løp må ha et unikt navn er løpet gitt navnet Steiermark GP. Det blir sikkert eneste gang i Formel 1 historien at dette navnet brukes. En uke etter det igjen er løpet i Ungarn som ikke er så langt unna. To uker etter er det to løp med en ukes mellomrom på Silverstone i England. Slik kan de etterkomme karantenekravet ved å reise dit med en gang og så vente til karantenen er over.

Kvalifiseringen i går ble som så ofte meget spennende med noen overraskelser hvor bl.a. Ferrari gjorde det relativt dårlig. Den finske Valteri Bottas har fremste startposisjon med sin teamkollega Lewis Hamilton som nummer to, begge i det dominerende Mercedesteamet. Til vanlig «sølvpilene», men i år er de malt i sort for å markere motstand mot rasisme. En god idé.

Jeg ser nå frem til starten idag kl. 15.00 som kan bli et spennende løp.