Diverse – Søndagsbladet 101217

Kjære menighet,

i år har vi den spesielle situasjonen i kalenderen at den fjerde søndagen i advent og julaften er samme dag. Det gir en egen utfordring for messene den dagen. Barnemessen som tradisjonelt har pleid å være kl. 15.30 må i år være kl. 16.00 av hensyn til den polske messen kl. 14.00. Så det er messe på polsk kl. 09.00, på norsk kl. 11.00, på polsk kl. 14.00, barnemesse kl. 16.00, polsk julenattmesse kl. 21.00 og norsk julenattmesse kl. 23.00 den søndagen.

Men messen om morgenen på engelsk kl. 09.30 på Eikeli er etter samråd med medlemmene i menighetsrådet fra Eikeli avlyst søndagen. Der blir det som vanlig Christmas Carrols kl. 14.30 og deretter barnemesse kl. 15.00. Det blir heller ingen messe kl. 09.30 første juledag.

I det neste Søndagsbladet kommer det fullstendige programmet for juletiden.

For tiden males kirkerommet innvendig på hverdager for at alle merker etter montering av lys eller fjerning av tidligere lamper ikke lenger skal være synlige. Vi har valgt en noe lysere gråfarge. Etter planen skal alt være klart til julaften. Så kirken vil stå frem i en bedre glans enn før.

I går var det igjen mange barn tilstede under årets juleverksted. Jeanne Yates er så elskverdig å forberede dette hvert år. Noen ting barna kan lage var som i fjor, mens andre ting var nye av året. Hun er flink til å finne nye muligheter for hvert år. Det er en glede å se barnas begeistring og med hvilken innlevelse og innsats de lager de forskjelligste ting.

I uken som gikk var den siste kurskvelden for i år i fordyningskurset i troen. Det har vært en fin gruppe som har vært med på dette. Vi har tatt opp mange ulike tema i årets løp. Dette ønsker vi å fortsette med i det nye året. Det er alltid mulig for interesserte å slutte seg til på veien.

Det er gledelig at norskkursene vi tilbyr i menigheten har kunnet fortsette i år og jeg håper de har vært til god hjelp for deltagerne.

Et annet tema i egen sak er at jeg denne uken reiser for siste gang i år til Tyskland på et møte i provinsrådet i min orden. Jeg ble i 2015 valgt for tre år på det daværende provinskapittelet, vårt øverst organ i den tyske provinsen. Provinsrådet med provinsialen i spissen har som oppgave å lede provinsen i de tre årene til det neste kapittelet finner sted. Så jeg må være med frem til kapittelet som arrangeres uken etter påske neste år. Men da kapittelet må forberedes godt, er jeg bedt om å delta på fire møter mellom nyttår og palmesøndag. Så dessverre blir det en god del reising for meg på nyåret. Jeg håper å ikke bli gjenvalgt på kapittelet. Men da jeg er den nestyngste i provinsen i Tyskland, er der alltid en reell fare for at jeg trenges der.

Til slutt vil jeg gjerne få minne om årets adventsaksjon som jeg nevnte i det forrige Søndagsbladet. Aksjonen «Trygg mat for en sikker fremtid på Sri Lanka» vil gjennom innsamlingen støtte arbeidet Caritas gjør der. Aksjonen kan blant annet støttes ved å donere penger til konto: 3000.16.91410 eller sende Vipps til 13424. Eller ved å gi penger direkte til aksjonen i dens bøsser.

Med ønske om en fortsatt fredelig og god adventtid,