Adventsaksjon – Søndagsbladet 031217

Kjære menighet,

i dag begynner advent og som så mange år tidligere, har Norges Unge Katolikker igjen en adventsaksjon i samarbeid med Caritas Norge. I år er temaet «Trygg mat for en sikker fremtid på Sri Lanka». Bakgrunnen for aksjonen er de mange ødeleggelser Sri Lanka har vært utsatt for gjennom årene. Den 30 år lange borgerkrigen i landet kostet rundt 100.000 mennesker livet. I tillegg ble landet rammen av den store tsunamien for noe over ti år siden. Denne førte til at den sosiale og økonomiske situasjonen i landet ble forverret og særlig de fattige ble hardest rammet.

Caritas har prosjekter som arbeider med å forbedre denne situasjonen. De arbeider for å mobilisere lokalsamfunn og forme selvhjelpsgrupper. Disse gruppene styrkes innen ledelse, økonomistyring, gruppedynamikk og motiverer dem til å starte sine egne økologiske grønnsakshager – «hjemmehager». Det inkluderer også 52.000 skolebarn som skal få næringsrik mat så de kan fullføre utdanningen sin og få seg en jobb.

Årets adventsaksjon vil gjennom innsamlingen støtte dette arbeidet Caritas gjør på Sri Lanka. Aksjonen kan blant annet støttes ved å donere penger til konto: 3000.16.91410 eller sende Vipps til 13424.

Men i advent er det også mulig å støtte andre prosjekter. Da jeg sitter i styret til Fransiskushjelpen, tillater jeg meg å gjøre oppmerksom på en innsamlingsaksjon der som kan nås med denne linken: http://fnd.uz/jul17 og hvor man kan bidra fra Visa e.l. (Trykk på den gule «Bidra nå»-knappen på siden) eller med Vipps.

Når det gjelder prosjektet med nytt strøm- og lysanlegg i kirkerommet og menighetssalen på Stabekk, nærmer arbeidet seg slutten. Belysningen begge steder er nå programmert og vi har noen forskjellige muligheter. Men i kirkerommet vil en ytterligere bryter som er satt opp i sakristiets andre ender gi oss mulighet for tre videre lysprogrammer i kirken. Bruk og erfaring vil hjelpe oss til å finne frem til det som egner seg best for oss. Dessverre blir lampene som skal lyse opp svalgangen under kirken levert tidligst den 12. desember. Så arbeidet er ikke helt avsluttet ennå.

På fredag hentet jeg en lydteknikker fra firmaet (Rduch Elektroakustyka) som bl.a. har utstyrt St. Olav med det nye lydanlegget for rundt ti år siden og lot ham få se og måle kirkerommene våre på Eikeli og på Stabekk. I løpet av nær fremtid vil vi få tilbud på anlegg for begge stedene. Han mener det er releativt enkelt, da rommene er små. Når jeg fikk se i firmaets brosjyre hvilke enorme kirker de har utstyrt, forstår jeg hva han mener. Så snart vil vi også få bedre lyd i begge kirker.