Søndagsbladet 200915

Kjære menighet,

denne uken skriver jeg Søndagsbladet allerede på torsdag, før jeg reiser i morgen tidlig til Kristiansand og Arendal for å konfirmere ungdommen. Da jeg sluttet som generalvikar i slutten av 2010, ønsket biskop Bernt Eidsvig at jeg beholder fermingsfullmakten. Noen ganger har jeg derfor kunnet hjelpe biskopene med konfirmasjonene.

Mandag til i dag, torsdag, var jeg med på det årlige prestemøtet på Mariaholm. På mandagen møtes konsultorkollegiet og presterådet med biskopen. Senere på dagen kommer så de andre prestene som deltar. Over 60 prester var med på hele møtet eller innom deler av det. Om kvelden var det tilbedelse og hyggelig samvær.

Tirsdag begynte så programmet med felles laudes i kapellet. Etter frokost snakket vi om etterutdanningskurset som bispedømmet tilbyr sogneprestene. Deretter kom Vidar Eide for å snakke om praktiske spørsmål rundt kirkens registreringssystem OrgSys. Her kommer det snart noen nyheter som menighetene vil kunne nyte godt av. Messen kl. 12.00 hadde årets nyordinerte prest, p. Bjørn Tao Quoc Nguyen, som hovedcelebrant. Nye prester får også gleden av å sørge for de eldre kollegers ve og vel under prestemøtet og p. Bjørn Tao gjorde dette på en utmerket måte. På ettermiddagen holdt biskopen en oversikt over året som er gått. Her har registreringssaken tatt meget plass. Avslutningsvis dro vi til Hovin kirke hvor vi fikk en omvisning og bad vesper sammen. På Mariaholm vanket det så middag og igjen hyggelig samvær.

Onsdag kom Dag Albert Bårnes og Per Venneberg fra Caritas Norge og holdt et godt innlegg om hva vi som kirke kan tilby innvandrerne. Her er det på sin plass at vi nettopp har begynt å tilby et språkkurs hos oss i Mariakirken. Etter det fikk vi besøk av NUK ved p. Khiem Nguyen og Svein-Thomas Tvedt som fortalte om samarbeidet mellom NUK og menighetene. I messen var det så årets jubilanter som fikk være hovedcelebranter. Det var p. Jo Neve, mangeårig sogneprest i Asker og Bærum, som feiret 50 års prestejubileum i år og meg, dagens sogneprest i Asker og Bærum, som feiret 25 års prestejubileum. Ved lunsjen vanket det så en flott kake for anledningen.

Etter lunsjpausen holdt p. Øystein Lund et glimrende foredrag om nåde og barmhjertighet basert på Skriften. Dette for å forberede oss på det kommende hellige år som pave Frans har utropt. Etter en diskusjon i grupper om hva vi kan gjøre i barmhjertighetens år, holdt så p. Rory Mulligan, bispedømmets pøtentiar, et innlegg om tilgivelse og omsorg i lyset av ordenslivets år (som er nå) og det kommende barmhjertighetens år.

Torsdag morgen ferier vi alltid en requiemmesse for avdøde biskoper, prester og diakoner. Etter frokost var så tid for å snakke om presterådssaker. Deretter kom bispedømmets økonom Thuan Pham Cong for å snakke om utsiktene for bispedømmets økonomi i lys av registreringssaken. Her er ikke noe endelig avgjort per i dag, men i aften skal jeg orientere menighetsrådet vårt om dette.

Etter lunsj var så prestemøtet over og prestene dro i alle himmelretninger. Det er fint at vi har denne muligheten til å samles og treffes. Det er anledning til mange samtaler i pausene og fritiden som er godt for kollegiet.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s