Søndagsbladet 130915

Til menighetene og de troende,

I tiden fremover vil det komme mange nye flyktninger og asylsøkere til Norge. Kirkens budskap er å ønske fremmede velkommen og gå foran i å vise kjærlighet og omsorg for de trengende.

Biskopene i Norge og Caritas oppfordrer menighetene og de troende til å ta ansvar for at flyktninger som kommer til landet føler seg velkommen og sett.

Vi håper at menighetene har mulighet til å sette i gang ett eller flere tiltak.

Flyktningguide

Å være en flyktningguide innebærer å følge én flyktning/asylsøker (og eventuell familie) over tid. Mange flyktninger møter utfordringer med å bli kjent med mennesker i sitt nærmiljø. Mange kan ha behov for en person som kan vise dem rundt i nærmiljøet, en å snakke norsk med eller bare en person å dele tiden med. Menighetene kan bidra med å organisere dette og koble flyktningeguider med trengende.

Samtalegrupper for å praktisere norsk

Å lære et språk krever at man har noen å snakke med ut over norskundervisning. Det kan derfor være en god idé å arrangere samtalegrupper, der man kan møtes for å snakke norsk sammen.

Aktiviteter på mottak

Det er mulig å kontakte asylmottak i nærmiljøet og høre om man kan ta ansvar for en aktivitet en gang eller to pr. måned. Dette kan være fotballkamper, håndarbeidsklubb, eller turgrupper. Ta kontakt med mottaket og sjekk hva behovene er. Det er fint om ungdomsgrupper og barnegrupper kan engasjere seg for jevnaldrende. 

Sjekk behovet før innsamling

Veldig mange ønsker å gi klær, leker og andre ting til flyktningene. Det er positivt, men en del asylmottak forteller nå at de blir overlesset av klær og utstyr. Før en eventuell innsamling av utstyr, er det lurt å kontakte asylmottaket og undersøke hva de trenger.

Del hva dere gjør!

Settes det i gang aktiviteter, er det fint om dere informerer Caritas Norge om dette. Send en epost til hjelp@caritas.no.

Råd eller spørsmål:

Trenger du/dere råd eller har spørsmål står Caritas Norge tilgjengelig for assistanse. Caritas Norge kan nås på telefon 23 33 43 60 eller på epost til hjelp@caritas.no

+ Bernt Eidsvig                                                        Martha R. Skretteberg

Biskop av Oslo                                                        Generalsekretær

Apostolisk administrator av Trondheim                    Caritas Norge

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s