Søndagsbladet 141214

Kjære menighet,

denne gangen har jeg noen forskjellige praktiske ting å meddele.

Forrige søndag fikk jeg såvidt plass til en tekst fra biskop Bernt Eidsvig angående registreringen. I den forbindelse er jeg som sogneprest blitt bedt om å delta ved et møte om dette i morgen i bispedømmet. Som menighet får vi utfordringen å bistå bispedømmet i gå gjennom registreringene her i årene 2010-14. Det er mulig dette vil kreve en god del ekstra tid frem til den 1. mars neste år. Det dreier seg om de som er registert i den nevnte perioden er enig i registreringen.

Noe helt annet: Kommunen har valgt å skifte lås inn til deres område. Det er ikke ønsket at vi parkerer der om vinteren av hensyn til deres kontinuerlige beredskap. De har ansvaret for å måke og strø på 175 steder i østre Bærum. Derfor kan de ikke riskiere som er hendt før at de ikke får ut materiellet sitt fordi våre biler blokkerer alt.

Dette vil dessverre føre til at langt flere biler vil bli stående i Nyveien. Kommunen gjorde meg oppmerksom på at det også er lov til å parkere ved skolen i Nordraaks vei på den andre siden av jernbanen. Nå er broen mellom Nyveien og Nordraaks vei over jernbanen åpnet igjen.

Under samtalen foreslo jeg at det kanskje kunne være en tanke å gjøre Nyveien enveiskjørt fra Stabekk til oss. Så kunne man kjøre fra oss over broen og ut Nordraaks vei. Det ville lette trafikken i veien.

Videre benyttet jeg anledningen til å spørre om hva som skjer med parken. Den skal oppgraderes til å bli mer park. Det vil si det kommer noen spaserveier og bed osv. Resultatet får vi vel se til våren. Om det fortsatt blir mulig å spille fotball der, vet jeg ikke.

Når det gjelder vårt eget anlegg, har vi limt en spesiell tape på plassen foran kirken i form av to veier. Den er ruglete og bør derfor hjelpe til mot det glatte. Dessverre er strømforbindelsen til plassen ødelagt så det blir en større sak å få varmen til å fungere igjen. For øyeblikket er det også et problem med strømmen i den øvre delen av trappen opp til kirken.

Vi har videre montert førstehjelpsutstyr på kjøkkene i den gamle menighetssalen og i Villa Maria, samt i den gamle prestegården. Firmaet Noha har vært her og gått gjennom alt brannvernutstyret. Det er blitt satt opp brannslukkere i tilstrekkelig antall. De nye brannslangene er testet og i orden. De er slik at man ved brann først skrur de noe opp slik at man får en vannskjerm mot varmen. Deretter kan de skrus helt opp og gir en kraftig stråle som rekker rundt 30 meter. Jeg håper vi aldri får bruk for dette ustyret.

På et tidpunkt bør vi nok holde en brannøvelse i forbindelse med en messe. Men det kommer jeg tilbake til når det blir aktuelt.

Til slutt vil jeg få minne dere om ungdommens adventsaksjon. Det er fortsatt mulig å kjøpe lys. Dessuten selges det kaker ved kirkekaffen til inntekt for aksjonen. Det vil også bli solgt forskjellige typer kakebokser og karameller til kroner 60 stykket.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s