Søndagsbldet 170814

Kjære menighet,

den 13. august mottok vi følgende appell fra biskop Bernt Eidsvig, biskop Berislav Grgić og Martha Skretteberg:

Sammen i solidaritet mot vold og forfølgelse i Irak

Den katolske kirke og Caritas står sammen i solidaritet for alle mennesker som blir forfulgt og angrepet av terroristene fra Den islamske staten (IS) i Irak. Kristne, yazidier og andre minoriteter blir utsatt for grove overgrep og trenger vår støtte. Minst 200 000 irakere har måttet flykte bare den siste uken. I Erbil har minst 180 000 søkt tilflukt. Vi fordømmer forfølgelsen av både enkeltindivider og religiøse grupper.

Pave Frans ba for ofrene for konflikten i Irak under sin angelusbønn i Roma forrige søndag. Han kom med følgende budskap:

– Tusenvis av mennesker, blant dem mange kristne, er brutalt kastet ut fra sine hjem, barn dør av sult og tørst mens de flykter, kvinner blir kidnappet, mennesker massakrert. Det er vold av alle typer og ødeleggelser overalt. Alt dette er en dyp krenkelse av Gud og en dyp krenkelse av menneskeheten.

Caritas, Kirkens offisielle bistandsorganisasjon, oppfordrer til å vise solidaritet med våre medmennesker som befinner seg i denne fortvilede situasjonen.

Kristne i Vesten kan ikke være likegyldige til dette. Flere av flyktningeleirene melder om at nyfødte barn, gamle og syke nå dør av sykdom, tørst og underernæring.

Caritas Internationalis har allerede nådd fram med vann, mat og madrasser til over 3000 familier i Erbil og øvrige byer i området.

I våre menigheter søndag den 17. august samles det inn kollekt til arbeidet for å hjelpe voldens og krigens ofre.  Vi oppfordrer til sjenerøsitet med våre lidende brødre og søstre i Irak.

Biskop Bernt Eidsvig av Oslo katolske bispedømme og Trondheim Stift

Biskop Berislav Grgić av Tromsø stift

Martha Skretteberg, generalsekretær i Caritas Norge

Det gode med vår kirkes hjelpeorganisasjon, som er verdens neststørste, er at den har meget gode lokale nettverk. Dessuten er Caritas en organisasjon hvor svært lite av midlene går til administrasjon. Tar jeg ikke feil, er Caritas de beste på dette.

Med det som skjer i Irak, er det godt at Kirken er på banen og hjelper på sin måte. Fredag hadde vi en gruppe fra Irak i messen og til måltid og samtale etterpå. De følger utviklingen nøye og er takknemlige for alt som kan gjøres. Jeg synes Norge burde være villige til å ta imot flyktninger fra Irak og være med på å gi dem en bedre og tryggere fremtid.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s