Søndagsbladet 290614

Kjære menighet,

kommende torsdag kommer vi til å overta Villa Maria. Da vil ombygningsarbeidet være så og si avsluttet. Det vil fortsatt gjenstå noen arbeider, spesielt ute. En del kan ikke gjøres før brakkene og annet er fjernet. Dessuten vil trappen ute til annen etasje bli levert i slutten av august. Den vil bli i metall og sort i farve.

Inne foregår mange av de avsluttende arbeidene. I kjelleren er toalettet som ikke har eksistert på noen tegning blitt fjernet. Nå mures det en ny vegg mot krypkjelleren hvor det også blir satt  inn en dør. Gulv og vegger males. I et av rommene vil det bli satt opp boder med nettingvegger. Ennå foregår det en del elektriske sammenkobliner i ventilasjonsanlegget. Anlegget selv er ennå ikke kjørt. Vi håper det fungerer som det skal med en gang.

I første etasje blir nå kjøkkenet til den nye menighetssalen innredet. Vi valgte å ta vare på en del av storkjøkkenutstyret som stod der fra før. Vi håper det vil fungere bra i det nye kjøkkenet. Inngangsområdet blir nå avsluttet. Veggen som stod ved vindeltrappen ned til kjelleren er tatt bort og i stedet er det kommet et metallgjerde. Det gjør området mer åpent og vennlig. Dessuten blir nå garderoben gjort ferdig. Under takene i grupperommene og salen blir det montert noen stålplater med hull for ventilasjonen.

I andre etasje er arbeidet i leilighetene nesten helt ferdig. Etter det jeg kan se, gjenstår bare skyvedører og innhold til garderobeskapene i soverommene.

Også tredje etasje er nesten helt ferdig. Her blir også kjøkkenet montert. Ute på taket blir takterassen lagt. Alle tak er dessuten tekket med et nytt lag. Lukene i taket blir byttet ut, men da kuplene ikke blir ferdig før senere, blir de lukket med en midlertidig løsning.

Alle gulvbelegg er lagt, alt er listet. Trappene har fått gelendre, i to høyder i tråd med forskriftene. For barn og voksne.

Men ting vi bør vurdere videre som menighet, er som tidligere nevnt å øke parkeringsmulighetene. En god del av trærene er blitt alt for store og tildels for tette. Dessuten er buskaset vokst helt vilt. Det gjenstår meget arbeid med grøntanlegget. Det ville også være lurt å tenke på om man ikke kunne etablere noe fint for de mindre barna. Men da må en del av tomten inngjerdes.

Med ferdigstillingen av bygget har vi tatt et stort skritt for å utvikle Mariakirken til et menighetssentrum. På et tidspunkt til høsten må vi planegge en høytidelig åpning med biskopen i spissen og med representanter for giverne til prosjektet, for vår orden og for firmaene som har gjennomført det. Dette kommer vi tilbake til så snart en dato er fastsatt.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s