Søndagsbladet 250514

Kjære menighet,

vi har for tiden en liten kamp. Dere har sikkert lagt merke til at der står en del biler på parkeringsplassen vår i helgen som ikke er knyttet til oss. Enkelte står der til og med i uken, når plassene trenges for firmaene som arbeider i Villa Maria. Jeg har nå noen ganger lagt lapp i frontrutene uten at det avføder handling og respekt. Her varsler jeg mulig borttauing. 

Som et neste ledd har jeg nå bestilt skilt i blå farge til begge parkeringsplassene hvor det står et det kun er lov for ansatte og besøkende til kirken å parkere på våre plasser. Her blir det også advart mot borttauing for bileiers regning. Det er skiltet dere ser under her. Som Tekst/Logo vil det står «til Mariakirken».

thumb_98002_300_427

Det avsluttende skrittet blir å få bilene borttauet. For noen uker siden snakket jeg med ham som har de to ødelagte bilene stående på parkeringsplassen. Han sa han kunne stå der da det ikke er noe skilt som forteller annet. Jeg sa at det ikke holder. Plassen er på privat eiendom. Det er ikke et skilt som gjør plassen privat, det er eiendommen. Som dere ser, har han ikke brydd seg om at jeg bad ham å få bilene fjernet.

Selvfølgelig var det uheldig at kommunen satte opp parkeringforbudtskilt i Nyveien. Men det henger sammen med ombyggingen av jernbanelinjen, slik jeg nevnte i et Søndagsblad for et par uker siden. Skiltingen skal ifølge kommunen stå til den 1. juli. Skiltingen ble gjennomført da det kjøres ganske store transporter med masse gjennom veien. Men det gledelige er jo at de har tillatt at man kan parkere i en del av Nyveien på søndager. Jeg ringte kommunen og fortalte at vi er avhengig av at våre kirkegjengere kan parkere der på søndager. Det hadde ikke kommunen tenkt på, men jeg er glad for at dette gikk så greit. 

I grunnen har vi et parkeringsproblem uansett. Jeg undres på om vi ikke burde vurdere om det kunne være mulig å etablere noen flere parkeringsplasser på eiendommen. Kanskje kunne man få til noe tilsvarende tegningen under mellom Nyveien og Villa Maria dersom man utvider plassen nærmere bygget. Under byggeperioden har firmaene parkert i to rekker bak hverandre, men vinkelrett til lengdekanten. Skrått ville det være enklere å få til to rader. Kanskje man kunne til og med ha en smal «øy» mellom Nyveien og parkeringsplassen. Men det kan vi ta opp etter ferien når Villa Maria er ferdigstilt og forhåpentligvis ferdig innredet.

Parkeringsplasser

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s