Søndagsbladet 260114

Kjære menighet,

når dere leser dagens Søndagsblad, befinner jeg meg på Mariaholm med en gruppe av årets konfirmanter. Jeg er glad vi har fått til en tur, selv om vi ble en del færre enn ønsket. Men jeg håper møtet med dette flotte stedet vil være en inspirasjon for de unge. Heldigvis har jeg fått med et utmerket team av ledere, så dette har jeg sett frem til.

Min første tur til Mariaholm var i 1972 og det er blitt mange opphold der siden. I grunnen har jeg aldri prøvd å telle over. Men jeg vet at f.eks. påskeleirene jeg var med på, 1973, -74 og -75 var viktige i mitt liv. Utover det har det vært mange leirer, helgeturer og møter der ute. I årenes løp er stedet blitt utvidet og det nyeste har jeg ikke sett før jeg drar dit denne gangen.

For de som er nostalgisk foranlagt, kan jeg røpe at jeg har en perm med alle papirene fra ungdomsarbeidet i UNKF og på Stabekk fra årene 1973 til et par leirer på begynnelsen av åttitallet. Dessuten har jeg KU komplett fra og med 1974 til og med ut 1984. Da de skiftet til A4 fra A5 formatet, sluttet jeg å samle dem. Dessuten var jeg på den tiden allerede i studier i Tyskland. I den første tiden ble de enkelte nummerne av KU gjerne laget av ungdomsgruppene i de forskjellige menighetene i Norge og slik ble vi også kjent med hverandre utenom leirene.

Jeg var f.eks. på den nordiske leiren på Øm i Danmark i 1975 hvor alt i tidens ånd skulle være «demokratisk» … så brukte vi mange dager på å diskutere hvordan ting skulle gjøres i stedet for at leiren var forberedt i forveien. En uforglemmelig opplevelse over en leir som i grunnen ble temmelig mislykket og som ble viden kjent for hvordan man ikke skulle holde en leir. Men det gode var at vi fikk sjansen til å bestige det svimlende «Himmelbjerget» mens vi var der.

I uken som gikk fikk jeg flyttet tingene mine til Stabekk og jeg bor nå i den gamle prestegården. Dessverre var det ikke mulig å få sengen inn i soverommet grunnet dumme hjørner og trange mål, så jeg sover i et annet av rommene i underetasjen. Det er ikke helt optimalt, men det skal ikke vare så lenge. Sengen har ikke en løs madrass, men er en stiv ramme. Grunnet min høyde er den 210 cm lang og det gjør den nokså uhåndterlig.

Da jeg kommer til å flytte til Villa Maria i løpet av sommeren, kommer jeg til å la en god del være innpakket frem til da. Da jeg f.eks. har mange bøker med meg fra ordenens bibliotek, haster det ikke å få disse i hyller nå, men det kan ordnes i løpet av sommeren. Før flyttingen sorterte jeg det jeg trenger i mitt eget hovedsaklig dogmatiske bibliotek. Dogmatikk er mitt hovedområde i teologien og jeg håper at jeg etterhvert kan finne tid og ro til å lese videre, da det kommer dere alle til gode.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s