Bibel unboxing

I vår tid er det blitt populært med «unboxing» av nye innkjøp. Jeg har akkurat kjøpt den nye versjonen av bibelen på norsk i St. Olav bokhandel og den kom i en grei eske. Jeg åpnet og der lå min bibel i beige/brunt kunstskinn og en liten brosjyre om bibelen. Smakfullt opplegg. Det eneste er at prisen er som vanlig hinsidig for norske bøker. Denne versjonen koster 498.- kroner. Den finnes både billigere med enklere innbinding og dyrere i ekte skinn. Dessuten finnes det en utgave med større skrift som er enda dyrere.

Nå er ikke jeg den riktige til å vurdere språket, det kommer andre til å gjøre. Men førsteinntrykket når man åpner den nye bibelen er meget positiv. Det gode er at den bruker rød tekst for overskrifter, kapittelnummer og versesitater nede på siden. Sidelayouten er dessuten blitt mer tiltalende enn i ’78-utgaven. Den gamle utgaven ser i grunnen simpel ut ved siden av den nye.

Papiret er finere og boken er derfor tynnere enn den gamle. Sidenummereringen er nå gjennomgående og ikke delt mellem det gamle og det nye testamentet. Bak i boken er det mer gjennomførte ordforklaringer og langt bedre kart enn i den forrige utgaven.

Men når jeg ser at den har Den norske kirkes oversikt for kirkeårets tekster og at den mangler noen av tekstene som Luther tok ut av bibelen, skulle jeg ønske at vi kunne én dag også få en katolsk versjon av bibelen.

Likevel ser jeg frem til å bruke den nye versjonen og jeg kommer til å sammenligne språket med den forrige utgaven. Men også mot forskjellige utgaver jeg har på andre språk.