Første tekst med Swype

Databruken forandrer seg i grunnen hele tiden, noe jeg har vært inne på tidligere. Nylig gikk jeg til anskaffelse av et såkalt nettbrett, en Samsung Galaxy Tab 10.1. Den oppmerksomme leser av min blogg vil ha fått med seg at selv om jeg bruker Apple som vanlig computer, foretrekker jeg Androidbaserte telefoner og brett. Det henger sammen med at jeg ikke ønsker å bruke iTunes for å synkronisere.

For å arbeide bedre med nettbrettet, har jeg kjøpt en slags penn, en stylus, som gjør det mulig å skrive på skjermen uten å bruke fingrene. Denne teksten sitter jeg nå og skriver inn med Swype systemet, som gjør det mulig å sveipe pennen (eller en finger) over tastaturet isteden for å trykke på de enkelte tastene. Med litt øvelse er jeg forbauset over hvor fort det går skrive på denne måten. Da jeg dessuten får ord forslag på samme måte som ved en telefon, er det fort gjort å få inn riktig ord skulle jeg gjort en feil på veien. Dette tror jeg er en av de mer fascinerende måter jeg har skrevet på i mitt liv. Det er i grunnen enklere en håndskrift.