Sørgemarsj avlyst

Det kom så ekstremt mange mennesker til Rådshusplassen at arrangørene av sørgemarsjen i Oslo måtte avlyse den. Folk stod på hele plassen, på Aker Brygge, men også oppover mot Karl Johans gate og bort den helt til Oslo domkirke. Det kan ha vært et par hundretusen? Dessverre fikk vi vite klokken 18.30 at appeller ville først bli holdt en halvtimes tid senere. Da begynte med en gang mange å bevege seg hjemover igjen. Vi også … og det var nok lurt. Det blir nok svært vanskelig å komme hjem senere.

Før vi fikk beskjeden, hadde alle holdt opp sine roser (og andre blomster) et par ganger. Det gjorde stort inntrykk. Blomsterhandlerne i Oslo var nok glade i dag for ideen om at alle skulle ha med roser. De var utsolgt for roser langt utenfor sentrum.

Det viktige er at den enorme sammenstimlingen av mennesker viser at attentatmannens ideologi ikke blir delt av mange. Han er forhåpentligvis nokså alene på sitt jorde.