Utstilling i Drøbak

Utstillingen av mine foto kommer til å være i Galleri Vera i Drøbak. Den skal åpnes torsdag den 4. august kl. 18 og vare til den 31. august. Sammen med galleristen, Vera Olsnes, plukket vi ut 24 foto. Dette valget skjedde sist lørdag og jeg har brukt fritiden siden til å klargjøre bildene.

En av de spennende sidene ved digital fotografering i farger, er at jeg kan kontrollere alle skrittene selv til ferdig utskrift. Slik blir bildene virkelig mine bilder. Som papir har jeg brukt Canson Baryta Photographique i A2 format og 310 grams kvalitet. Det er et papir jeg liker hvitheten i og som jeg synes gjengir fargene meget godt.

Selv om alle bildene er skrevet ut på A2 format papir, er sideforholdene av og til ulike. Kameraet jeg bruker, gjengir bildene i 2×3 sideforhold. Men enkelte har jeg redusert til 4×5 eller 1×1 sideforhold, som er mer klassiske fotoformat. Motivet avgjør i hvilken grad jeg forandrer sideforholdet.

En utfordring med utstillingen var å finne en måte å henge opp bildene på som samtidig ikke er for kostbar. Metoden jeg har valgt, er å få klebet de opp på 5mm Kapa. Det gjør bildene stive, men samtidig svært lette å henge opp. Jeg håper bildene vil komme til sin rett når de er hengt opp. Utstillingsrommet virker meget lovende for det.

Vanskeligheten nå i firmaenes ferieavvikling, er å få gjort alt i tide. Etter noen undersøkelser har jeg funnet fram til Allkopi for å montere bildene. Hadde jeg selv hatt bedre tid, ville jeg nok kunnet lære å gjøre det selv, men det får bli i en senere omgang. Nå regner jeg med at bildene blir forberedt på en god måte.

Selvfølgelig gikk jeg tom for papir da jeg bare hadde tre bilder igjen å skrive ut. Forhandleren hadde dessverre ikke flere pakker i butikken. Men vi fant frem til importøren i Oslo som var så vennlig å hjelpe meg fra sin ferie. Han fikk ordnet at jeg kunne dra på lageret og hente en pakke til. Slik ble jeg ferdig med alle 24 bildere i går ettermiddag og i morges fikk jeg levert dem til montering.

Det blir min første utstilling i Norge og jeg er meget spent på hvordan bildene blir mottatt og vurdert. Jeg håper at mange vil ha anledning til å se dem.