Min helsesituasjon

For tiden er jeg sykemeldt frem til og med den 22. januar. Derfor er det litt stillere på bloggen.

Det hele begynte søndag den 27. desember. Et par ganger på formiddagen følte jeg noe rart jeg aldri har følt før, men som fikk meg til å tro at jeg kanskje var på vei til å besvime. Jeg feiret messen kl. 16.30 i Karmel, en ekstra messetid for å gi flere mulighet til å komme til messe under Koronarestriksjonene. Under messen kom denne ubestemmelige følelsen igjen og jeg måtte på et punkt støtte meg til alteret. Søstrene forstod at jeg ikke var helt i form.

Hjemme igjen satt jeg i stuen og koste meg med julesjakken på NRK. På et eller annet tidspunkt kom dette igjen, men nå gikk jeg i gulvet og smalt antageligvis ansiktet mot det. På grunn av brillene, har jeg spor av blåveis rundt begge øynene. Det er blod på teppet og jeg forstod senere at jeg nok har blødd neseblod. Dessuten hadde jeg et skrubbsår i den høyre tinningen, antageligvis fra teppets ru overflate. Hvor lenge jeg hadde ligget der og hvordan jeg lå der, er umulig å si. Men en tur på badet viste meg et ansikt som var merket.

Siden det var blitt aften, ringte jeg etterhvert legevakten ved universitetssykehuset i Tromsø. Jeg ser av telefonen at jeg ringte rundt kl. 22.00. De bad meg komme med drosje som de bestilte for meg. Vel ankommet havnet jeg i diverse undersøkelser frem til rundt kl. 02.00 på natten.

I ettertid har jeg fått vite at jeg må ha fått et epileptisk anfall, noe jeg aldri har hatt tidligere i livet. Hva som trigget det, vet jeg ennå ikke her jeg sitter og skriver. Men da jeg hadde fått en fjernstyrt EKG montert, ble det oppdaget at jeg i løpet av den første natten på sykehuset fikk et nytt anfall. Dette har jeg ingen erindring om.

De neste par dagene var det flere undersøkelser før jeg ble utskrevet med sykemelding den 30. desember. Jeg har i tillegg til EKG hatt EEG, CT og MR. Jeg fikk med et medikament mot epilepsi.

I går var jeg hos min fastlege og der fikk jeg en kopi av epikrisen fra sykehuset. Den er ikke lett å lese, men heldigvis er det ikke funnet noe direkte alvorlig. Men da jeg i noen år nå lider av kronisk hjerteflimmer, er det et spørsmål om det her foreligger en sammenheng. Dette skal nok utredes videre.

I overneste uke skal det tas blodprøve for å se hvordan det nye medikamentet oppfører seg. Den 22. har jeg igjen time hos fastlegen. Mot slutten av februar er jeg kalt inn til det nevrologiske instituttet på sykehuset for en ny EEG. Det er også planlagt en tre dagers Holterregistrering i løpet av den første måneden. Videre undersøkelser er anbefalt og planlagt utover det.

Fortsatt føler jeg meg svekket og jeg har av og til en følelse av en lett svimmelhet. Da jeg ikke er spesielt vant med å være sykemeldt, tvinger dette meg til å ta det med ro. Nytt er også de ulike meldinger fra NAV som jeg må forholde meg til elektronisk. Jeg håper jeg gjør alt riktig.