Strøm og lys – Søndagsbladet 030817

Kjære menighet,

det planlagte arbeidet med ny strøm og ny belysning i kirken og i menighetssalen under, er dessverre ennå ikke kommet i gang. Det vil nok ta noe tid til ombyggingen begynner. En grunn til dette er at de nødvendige lamper som må bestilles, ikke er blitt produsert i fellesferien. Et overslag tilsier at alt arbeidet med alt nødvendig teknisk material, vil komme på i overkant av 1,2 millioner kroner. Heldigvis har vi midler til dette.

En annen grunn til at det blir forsinket, er forslaget fra arkitekten å gjøre noe med taket i kirkerommet. Platene som er der i dag, er ikke så veldig pene akkurat. For å gi rommet et penere utseende, er et forslag å dekke hele taket på innsiden med en spesiell duk. Et firma kommer i morgen, mandag, for å se på muligheten. Det betyr at en duk strekkes rett og slett over de nåværende platene, uten at de behøver å tas vekk. Antageligvis vil dette forbedre akustikken noe. Dessuten gir det en bedre refleksjon fra belysningen som skal lyse opp taket. Den samme teknikken er brukt i operaen i Oslo. Dette vil selvfølgelig også ha sin pris.

Kirkerommet er det viktigste rommet vi har, og jeg synes det er viktig at det er så vakkert og verdig som mulig. Jeg håper den planlagte fornyelse vil forsterke dette.