Diverse ting – Søndagsbladet 140216

Kjære menighet,

vi vurderer om vi kan få i stand en tilbringertjeneste i vår menighet. Vi har noen eldre katolikker som har vanskelig for å komme til kirken på søndager. Kunne det være mulig at trosfeller som bor i nærheten og som har plass i sin bil på vei til kirken, kunne kjøre innom og hente en person som bor i rimelig nærhet? Vi foreslår at de som trenger transport henvender seg til menighetskontoret som så forsøker å få til en kontakt med noen som kan kjøre. Høres dette ut som en mulighet?

Noe helt annet: Vi fikk nylig vite at Posten legger ned filialen i Rimi butikken på Stabekk. Det nærmeste postkontoret vil bli Lysaker Bedriftssenter på Lysaker Torg. Da vi har ingen interesse av å dra dit for å hente posten til menigheten og til oss, vil vi måtte gi opp postboksadressen som menigheten har hatt siden de tidligste tider, nemlig boks 33. Fra og med 1. mars vil altså all post gå til gateadressen Nyveien 17A, 1369 Stabekk. Det var det …

Da det nylig snedde ganske bra her, oppdaget vi at kommunen tvers over veien ikke lenger måker hos oss. Det har vært en tjeneste vi alltid har betalt for. Men det viser seg at de ikke får lov til å måle på privat eiendom, kun på kommunal eiendom. Derfor måtte vi på kort varsel skaffe oss en bra snøfreser som vår utmerkede vaktmester, Andrzej Kacprzyk, betjener.

Dessverre hadde han i uken som gikk et uhell i vårt sakristi. En stige han stod på skled ut og han slo den venstre skulderen ut av ledd da han falt. Da vi ikke visste umiddelbart hva som hva skjedd med hans arm, ringte jeg 113 og fikk en ambulanse hit. Men da det var et uhell på arbeidsstedet måtte jeg også ringe politiet som kom og tok opp en forklaring og tok bilder av ulykkesstedet. Videre måtte jeg melde dette i en utførlig rapport til Arbeidstilsynet. Herr Kacprzyk er i første omgang sykemeldt en måneds tid. Vi ønsker ham en snarlig og god bedring.

Da det var på det kaldeste i januar, fant oljefyren på å stoppe om natten. Den gir varme til Villa Maria, kirken og den gamle prestegården. Det var kjølig i huset og jeg tok kontakt med firmaet som installerte fyren i sin tid (i 2005). En stund etter lunsj kom en hyggelig teknikker og tok for seg fyren. I huset var temperaturen tildels falt under +15 C. Den gamle fyren ble satt i gang (jeg visste ikke hvordan) og varmen begynte å komme tilbake. Men det viste seg at oljepumpen var gåen i den nye fyren, så det tok en uke før vi fikk en ny pumpe. I mellomtiden jobbet den gamle fyren iherdig. Men da den ikke har noe termostat, ble både rom og vann etterhvert mer enn varmt nok. Det er i allefall bra å ha en reservefyr og nå vet jeg til en neste gang hva som må gjøres for å starte den.

Til slutt vil jeg få minne om årets Fasteaksjon. Barna har fått utdelt bøsser i katekesen, men de voksne har mulighet til å benytte seg av Caritas’ egen konto 8200.01.93433.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s