Søndagsbladet 011115

Kjære menighet, 

sist søndag døde den tidligere biskopen av Trondheim, Georg Müller SSCC, 64 år gammel.

Jeg ble kjent med pater Georg allerede da han kom som en ung prest til Trondheim våren 1981. Året før hadde jeg begynt å arbeide med kallstanken. Da han kom, hadde han i begynnelsen meget tid for å lære seg norsk. Det var kjærkomment for meg fordi jeg hadde mange tanker og spørsmål og det var godt å ha en å snakke med. I den tiden ble vi godt kjent.

Tidlig hadde jeg følt meg tiltrukket av ordenslivet og jeg tenkte at siden jeg oppdaget kallet i Trondheim, kunne det være Guds vilje at jeg skulle tre inn i vår orden. Men det som var litt underlig (sett i ettertid), var at Georg baserte ledsagelsen av meg på Fokolarebevegelsens spiritualitet og ikke på vår ordens egen spiritualitet. Men jeg fikk en god hjelp og bestemte meg etterhvert for å prøve kallet og tre inn i ordenen etter at NTH var gjennomført.

Under årene i Tyskland beholdt jeg noe kontakt med Midt-Norge og var på besøk i feriene. Et høydepunkt ble besøket til pave Johannes Paul II i 1989. Sammen med noen unge medbrødre hjalp vi med forberedelsen og gjennomføringen av messen med Paven. Georg var året før blitt apostolisk administrator av stiftet og var en god vert under besøket som gikk helt som planlagt.

Samme høst ble jeg viet til diakon i St. Olav i Trondheim og året etter til prest i Kloster Arnstein i Tyskland. I 1993 fikk jeg være med på den store markeringen av Kirkens 150 års jubileum for hennes gjenkomst til Norge med messen i Nidarosdomen. Igjen gjorde Georg en utmerket innsats for et vellykket arrangement.

Jeg flyttet tilbake til Trondheim i 1994. Den gangen tenkte jeg at det ville bli meget bra, fordi Georg og jeg kjente hverandre godt og jeg skulle overta ansvaret for menigheten etter ham. Men etterhvert ble det anderledes enn forventet. Så da Georg ble bispeviet i 1997, så jeg ingen annen råd enn å forlate stiftet. Det førte meg tilbake til Tyskland og et år senere til Argentina.

Vi møttes igjen under biskop Bernt Eidsvigs vielse i 2005 og noen ganger mens jeg var generalvikar. Etter at biskop Georg måtte forlate Norge i 2009, møttes vi også noen ganger i ordenssammenheng i Tyskland.

I mai i år ble det oppdaget at biskop Georg var blitt meget syk. Han begraves førstkommende onsdag i Werne. Med det er et spesielt avsnitt av mitt liv avsluttet. Det er mange minner av forskjellige slag som i disse dager er dukket opp igjen.

I morgen feirer vi alle sjelers dag. Jeg har biskop Georg Müller i mine bønner.

R.I.P. Herre gi ham den evige hvile og la det evige lys skinne for ham.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s