Søndagsbladet 110514

Kjære menighet,

det er blitt en stund siden jeg har oppdatert dere om Villa Maria. Som dere sikkert ser, arbeides det hele tiden der. Men det er fortsatt meget som gjenstår og for første gang er spørsmålet dukket opp om ombyggingen vil kunne være helt ferdig til den 1. juli. Arbeidene er lagt opp slik at tredje og annen etasje prioriteres, så at de allefall er ferdig i tide. Slik kan kontorer og boliger innredes selv om det gjenstår arbeider i første etasje og kjelleren.

I tredje etasje er alle vegger og himlinger ferdig. Vegger og tak er malt og nå monteres lamper og stikkontakter etc. Toalettene blir også montert. Vinduer er byttet ut i så og si hele bygget, men der må det ennå lages nye innramninger. Gulvbelegg vil bli lagt senere når nesten alt annen er klart. Trappene mellom etasjene kommer også til å få et nytt belegg.

I annen etasje er også alle vegger og himlinger i de kommende leiligheter ferdige. Alle bad er flislagt og klare for montering av armaturer, toaletter, speil og skap. Skyvedører inn til soverommene er på plass. Himlingene i gangen blir for tiden montert. Ytterveggen er blitt åpnet for en utgangsdør som skal gi direkte tilgang til annen etasje for beborene der. Gulvene i leilighetene vil bli lagt med et parkett.

I første etasjen gjenstår en del mer. Toalettene er riktignok flislagt og grupperommene stort sett ferdige. Men i salen og på kjøkkenet er det ennå det meste som må gjøres. Det vil også komme en ny dør fra kjøkkenet ut på terassen hvor det i dag er et vindu. Salen brukes dessuten som et mellomlager inntil videre.

En av de overraskende tingene for oss var at ventilasjonsanlegget krever et ventilasjonstårn utenfor bygget for å ta inn og kaste ut luft. Det er ganske stort og dominerende og er satt i hjørnet mellom murstubben og bygget på siden som vender mot stien opp bak Villa Maria. Det når helt opp til annen etasje. Dette skal nå kobles til hovedaggregatet i kjelleren. Ellers er et meste av ventilasjonsanlegget og kanaler montert, men de elektriske tilkoblinger til aggregat og spjell må ennå bli gjort.

Vi har også vurdert om det ikke ville være fornuftig å legge nytt tak på hele Villa Maria og har bestemt at det bør vi få gjort. En del av taket må uansett tas i forbindelse med at mange ganle ventilasjonshetter skal fjernes og at det vil bli laget en takterasse på en del av annen etasjes tak. Når dette likevel må gjøres, er det nok lurt å ta resten av takene.

Men da vi på veien til nå allerede har hatt en del ekstrakostnader i forbindelse med fjerningen av asbest, de store forandringene i kjelleren som ventilasjonsanlegget har krevet kombinert med utilstrekkelig prosjektering samt boringer gjennom betongdekkene samt et tilbud for å fornye takene, er budsjettet for prosjektet nå steget til 18 millioner kroner. Jeg håper det vil være nok. Dette betyr at vi må ta opp et lån for å kunne fullføre finansieringen av prosjektet. Gaver til menigheten vil derfor være til stor hjelp i tiden fremover.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s