Besøk hos Scott Thoe

Sist onsdag var jeg med på en utflukt til Galleri 2 i Stamsund hvor kunsterne Scott Thoe og Vebjørg Hagene Thoe viser sine kunstverk. Scott Thoe tok oss i mot og viste oss rundt og forklarte de ulike prosjektene som galleriet presenterer. Det ble et interessant møte med en kreativt tenkende kunstner.

Scott Thoe med en modell av et prosjekt

Ved siden av å male, utarbeider han mulige proskjeter for utsmykking av bygg. Mange bygg som bygges i vår tid er ofte svært så kjedelige å se på, spesielt når det gjelder industribygg. På bildet over ser vi kunstneren med en modell hvor et relativt enkelt utformet bygg er tenkt dekorert på en måte som gjør det langt mer spennende å se på.

Scott Thoe med stridsvognbroen

En av hans store prosjekter har vært å lage en bro av utrangerte stridsvogner. Etter den kalde krigens slutt, finnes det store lagre med stridsvogner som ikke lenger er i bruk. Thoes idé er å sveise 40.000 sammen til en meget stor bro som skal forbinde Polen og Tyskland. En løsning som er billigere enn å skrape stridsvognene. Men dessverre er det interessante prosjektet ennå ikke blitt realisert. På bildet ser vi ham forklare konseptet ved hjelp av en modell.

Malt skisse av dekorasjon

Det neste bilde viser en malt skisse av en dekorasjon som er blitt malt på et verftsbygg i Ballstad. På turen ut til fredag kjørte vi innom Ballstad og jeg fikk tatt noen bilder av det dekorerte bygget:

Verftet i Ballstad med Thoes maleri

Vi fikk også se interessante prosjekter for dekorasjon av skoler, men ikke alt lot seg fotografere. Jeg synes idéene om å dekorere bygg er utmerket og jeg skulle ønske det kunne brukes mer. Når jeg tenker på de mange murer i grå betong som vi har overalt og som man av en eller annen grunn synes å like, ser jeg mange muligheter for dekorasjon. Det moderne Norge er ofte alt for grått, mer farve ville live opp tilværelsen.