En ubehagelig opplevelse

I dag skulle jeg fly til Trondheim for å delta på et møte for de tre presterådene i de tre kirkedistriktene i Norge. Flyet fra SAS dro i rute kort før klokken 15 fra Gardermoen. Men da vi ankom Værnes etter en tre kvarters tid, bestemte kapteinen seg for å avbryte landingen. Det viste seg at det ble indikert en feil med landings flapsene. Etter å ha sirklet over Trondheimsfjorden en stund, ble det så bestemt at vi skulle fly tilbake til Gardermoen, da flyplassen har lengre rullebaner enn Værnes og gjør det mulig å bremse ned flyet i tide selv om flapsene ikke skulle virke ordentlig.

Nå lå ikke ubehaget i hendelsen at vi måtte fly tilbake, ei heller at det var sterke turbulenser over Gardermoen som plager mitt balanseorgan. Nei, men på et tidspunkt under landingen i Oslo hvor flyet igjen gjorde en del manøver før landingen, fikk jeg et flashback til dødsangsten jeg gjennomled da jeg ble utsatt for et væpnet overfall i Argentina i 1999, som jeg fortalte om på bloggen i fjor. (Link til artikkel om overfallet som beskrives et stykke nede)

Det var ikke det at jeg egentlig var redd noe skulle skje med flyet, landingen gikk forsåvidt greit selv om oppbremsingen ble vel kraftig, men minnet om det sterke ubehaget jeg følte den gangen jeg lå med pistolen rettet mot mitt hode og angsten som steg opp i meg den gangen, kom opp igjen. Det gjorde at jeg bestemte etter en totimers fyltur å ha kommet ut av flyet at dette var nok for i dag. Jeg ønsket ikke å reise enda en gang til Trondheim senere. Da jeg dessuten fant ut at jeg først ville kunne reise kvart på ti om aftenen, var saken klar. Møtet holdes i Birgittasøstrenes kloster som ligger ganske så avsides i forhold til byen og jeg ville ikke vært der før sent på kvelden. I morgen skulle jeg uansett ha reist tilbake til Oslo på ettermiddagen.

Det er ofte forunderlig hvordan hjernen kobler ting sammen og kan fremkalle igjen ubehagelige opplevelser man stort sett ikke tenker på til vanlig. På livets vei blir det samlet opp en del forskjellig ballast man ikke alltid kan forutse når man vil bli påvirket av igjen. Og som kan være koblet «feil» og uønsket.