Maria Amelie sendt ut

I dag ble Maria Amelie sendt ut. Er det en seier for menneskeligheten i Norge? Kan vi være stolte over vår selvinnbilte godhet? Mennesket er til for Loven, ikke sant?

Uavhengig av prinsipper og lover, må jeg spørre om dette virkelig var nødvendig. Hva hadde vi som nasjon risikert dersom denne personen hadde fått lov til å bli i Norge? For det er en person det dreier seg om. Jeg synes dessverre at vi ikke er flinke nok til å se en person i vårt land. Vi tenker ofte firkantet og byråkratisk, men lite menneskelig.

Ofte frykter jeg at der i kjernen av vår tenkning finnes en menneskeforakt som er bygget inn i vårt moderne samfunn. Den kommer frem når man ikke er villig til å se eller ta hensyn til en person. Det avgjørende er bestemmelser og forordninger, et ønske om en overstyring av enkeltmennesket som blir stadig sterkere.

Vi får ønske at Maria Amelie får møte mer menneskelighet fremover enn det hun har møtt så langt.