Ferming – Søndagsbladet

Kjære menighet,

i går hadde vi gleden av å ferie fermingen av 29 konfirmanter. Det har vært med to til i undervisningen, men de fermes på andre tidspunkt. Årets kull har vært et fint kull å arbeide sammen med. I fjor var vi så heldige at de fleste kunne være med på en helgetur til Mariaholm for å begynne kurset. Dette gav gruppen en god start som gruppe. Flere fikk kontakt med hverandre også utenfor undervisningen. En god del var også på påskeleir nå nylig på Mariaholm, noe som gleder en gammel Mariaholmer. Blant mine mange opphold der, var det nettopp også påskeleirer. Dette er noe av det beste NUK har å tilby ungdom.

For at ikke kirken skulle bli for full, ble gruppen delt i to. Den første gruppen var noe mindre, med 13 stykker. Deretter fulgte 16. Men underlig nok var kirken bare halvfull med de 13, men stappfull med 16.

Biskop Bernt Eidsvig fermet ungdommene. I prekenen la han vekt på troen. Han sa noe viktig gjennom å ta utgangspunkt i 1 Joh 4,10: «dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss». Tilsvarende gjelder det for troen. Gud tror på oss først, før vi tror på Ham. Gud er først, vi er svar. Videre snakket han om vi har tro på oss selv. Hver får gaver, men ingen får alt. Gavene er gitt slik at vi kan bruke hele livet på å utvikle dem.

Jeg synes biskopen hadde gode tanker i sin preken og jeg håper konfirmantene lyttet godt. Livet er for de fleste et langt lerret å bleke og man vet i grunnen aldri hva som ligger foran en på livets vei. I tenårene er meget ennå ikke fastlagt. De grunnleggende avgjørelsene ligger fortsatt foran en. Veivalgene må tas etter hver som de dukker opp. Men går man veien i tillit til Guds nærvær og trofasthet, kan man finne en kraft og en styrke som kan tåle mer enn man selv kan forestille seg. Det er her Den hellige Ånds virke også viser seg. Så jeg håper og ber at konfirmantene vil oppdage dette og vokse videre i troen. Og det på en slik måte at troen gir orientering og støtte, ja kanskje til og med enkelte svar.

De som mottok fermingens sakrament i går var: Maria Ambjørndalen, Line Markussen Birkeland, Aleksandra Cieplak, Aiste Cirtautaite, Julia Dziad, Kuba Florek, Josephine Grys, Jakub Grzegorczyk, Patrick Van Der Harst, Wiktor Iwanski, Emanuel Antonio Kittelsen-Lemma, Paula Klosa, Robert Komarcic, Jenny Plate Kristiansen, Adam Latuszek, Klaudia  Lipinska, Paulina Papinak, Olaf Pawlikowski, Giang-Han Isabel Pham, Adrian Priomarc, Wiktor Radzik, Ernest Strychalski, Shane Kaila Tran, Eva Helene Torgersen, Ingrid Trulsen, Thomas Wist, Martyna Wozinak, Weronika Zareba, Amanda Liv Øybø. De som ennå skal fermes er Elias Kroken og Victoria Therese Brodal Nordvik. Vi gratulerer dem alle og ønsker dem Guds velsignelse og alt godt videre på livets vei.